Вчені здійснили прірви в медицині і придумали, як полегшити життя людям, хворим на діабет, які потребують інсулінових ін’єкціях

Американські вчені створили перші інсулінові таблетки. Тепер необхідний для діабетиків гормон можна буде приймати у вигляді пігулок.

У всьому світі близько 340 млн людей, які страждають на діабет. Майже половині з них потрібно по кілька інсулінових ін’єкцій в день.

Дослідники нагадують, що якщо просто взяти і випити інсулін, то речовина не відразу потрапить у кров. Крім того, це досить сильний гормон, передозування яких небезпечна для пацієнтів.

Багато діабетики хотіли б, щоб інсулін був у формі таблеток. Однак до теперішнього часу подібної лікарської форми просто не було. Зараз вчені придумали пігулки, які не втрачають своїх лікарських властивостей під дією шлункового соку. Молекули інсуліну потрапляють в кровотік в потрібній дозуванні. Судья Зайцевой вынес скандальный вердикт: «Не виновна»

Для реалізації проекту була винайдена особлива оболонка, яку хіміки назвали «іонної рідиною». Це унікальна безводна субстанція, що складається з солей, яка поводиться як рідина через низьку температури плавлення. Це стало своєрідною рідкої бронею для ліки.

Оболонка стійка до дії соків і ферментів кишечника під час руху таблетки по ньому. Капсула підлаштовується під індивідуальний рівень pH. У кислому середовищі пігулка не змінює свою структуру. У лужному кишечнику іонна рідина поступово розпадається, вивільняючи інсулін.

Винахід проходить всі необхідні випробування на тваринах. Фахівці сподіваються, що їх інсулінові таблетки вже через кілька років будуть доступні для пацієнтів в звичайних аптеках.

Нагадаємо, як діабет зробити непомітним: рекомендації лікарів.

Симптоми цукрового діабету другого типу можна зробити ледь помітними, якщо дотримуватися рекомендацій лікарів. Мільйони людей по всьому світу страждають від діабету другого типу, який вважається невиліковним захворюванням. Але існують кілька способів, що дозволяють повернути назад його симптоми.

Як повідомляла Politeka, вчені назвали продукт, який потрібно виключити: садить печінку і викликає діабет

Також Politeka писала, що дієтологи придумали, як позбавити людей від діабету