Вчені знайшли ген, існування якого раніше викликало великі сумніви

Тяга до спиртного виникає не через слабкість характеру або відсутності такої мети в житті, а через мутацій коду спадкової інформації. Таку заяву зробили співробітники медичного центру Genotek.

Медики виявили «гени алкоголізму». Саме вони перетворюють людину в безвольне істота, єдиною мрією якого є чарка горілки. Вчені виявили дві мутації в гені KDF1. Вони зустрічаються у пристрастилися до спиртного людей.

Раніше цю ділянку ДНК не пов’язували з тягою до алкоголю і вчені не до кінця розуміють принцип його роботи.

Люди, схильні до запою мають зміни в гені PDRM2. Він відповідає за розвиток клітин мозку. Всі трансформації відбуваються на ділянках ДНК, які контролюють центри насолоди в людському мозку. Люди з мутаціями генів DLGAP1, ANTXR1 і KLB п’ють значно частіше, ніж ті у кого такі відхилення в генах не зафіксовано. Мужчина угнал автобус и направил его в толпу: «дорога усыпана телами», кадры жуткого наезда

На основі отриманих даних фахівці збираються розробити ефективні лікарські препарати для боротьби з алкогольною залежністю.

Додамо, раніше ми повідомляли, що пристрасть до солодкого в дитинстві може обернутися для людини алкоголізмом в дорослому віці.

Нездорова їжа з великим вмістом цукру часто більше подобається дітям. Європейські вчені вирішили дослідити, є прямий зв’язок між зловживанням солодощами в дитинстві і пристрастю до алкоголю в дорослому віці. Про це пише австрійське видання Der Standard з посиланням на дослідження в рамках довгострокового проекту IDEFICS, який займається дослідженням факторів, що сприяють проблеми надлишкової ваги.

В ході дослідження вчені спостерігали за 16 тисячами добровольців у віці від 7 до 17 років з 8 країн Європи. Більшість з них були обстежені медиками, а їх батьків попросили відповісти на ряд питань.

Зібрані дані проаналізувала Кірстен Мелінг з Університету Гетеборга. Вона прийшла до висновку, що діти, які споживають багато солодкої і жирної їжі, в майбутньому частіше схильні до регулярного вживання алкоголю. Це підтверджують і попередні експерименти на тваринах, які підтвердили прямий зв’язок між любов’ю до солодкого і алкоголем.

Нагадаємо п’ять причин відмовитися від алкоголю після тренування

Як повідомляла Politeka, є шість найпоширеніших міфів

Також Politeka писала про відмову від алкоголю в місяць: висновки вчених протверезять багатьох