Взимку ми більше схильні до простуди і грипу, а хронічне недосипання може тільки погіршити ситуацію і знизити як імунітет, так і стан здоров’я в цілому

Експерти представили увазі 7 рад для хорошого сну взимку.

За словами фахівців, холодна погода на вулиці може стати серйозним бар’єром для сну, що може бути пов’язано з декількома причинами, серед яких опалення. Навіть невелике коливання кімнатної температури може призвести до того, що людина не може заснути.

Самим перевіреним методом в даному випадку є пляшка з гарячою водою під ковдрою. Товсті пухові пледи вважаються також непоганим варіантом, щоб зігрітися і швидше заснути, можна навіть використовувати для них два підодіяльника.

Прості вправи перед сном піднімуть температуру тіла, краще якщо це будуть невеликі потягування. Слід уникати енергійних рухів, так як це збільшує частоту серцевих скорочень, що призведе до стану неспання на довгий час. Беременная Настя Каменских взорвала сеть: «Хороша мамочка», фото

Що стосується одягу, то експерти радять віддавати перевагу піжамі з бавовни. Останні дослідження показали, що шкарпетки з вовни дозволяють швидко розслабитися і заснути.

Кімната в обов’язковому порядку повинна бути провітрена. Щільні і темні штори зведуть до мінімуму протяги і допоможуть швидше опинитися в царстві Морфея. Тепло людського тіла є одним з кращих природних джерел тепла, тому притиснутися до коханої людини буде самим ідеальним варіантом для боротьби з безсонням.

Додамо, раніше ми писали, що не можна терпіти бурчання в животі і лягати спати на порожній шлунок.

Майже кожен стикався з бурчанням в животі в ту хвилину, коли сон уже почав долати свідомість. Це відразу змушує прокинутися і задуматися про можливість піти до холодильника, щоб поїсти, або ж залишитися і ігнорувати позиви. Експерти мають точне рішення цієї дилеми і дають ділову пораду всім, хто не може заснути на голодний шлунок.

Насправді більш корисним рішенням стане здоровий перекус, здатний вгамувати шлунок і не призведе до зайвих кілограмів. Це рішення буде також корисно і для сну, оскільки ситість допоможе швидше заснути.

Нагадаємо, як зробити сон більш корисним: розкритий простий секрет

Як повідомляла Politeka, лікар назвала час, до якого потрібно заснути, щоб сон був ефективним

Також Politeka писала, що лікарі з’ясували, чим небезпечний сон в контактних лінзах