Добре пам’ятаю, як у травні 2015 року Порошенко відмовив майже 200 депутатам, які просили нагородити зіркою героя поета Юрія Рибчинського за значний внесок у розвиток української культури, пісенної зокрема

Батькові тоді виповнювалося 70. Добре пам’ятаю слова президента, які він сказав мені особисто: Євгене, друже, з усією повагою, але зараз не час поетів, зараз час нагороджувати тих, хто боронить нашу країну. Воно ніби-то і так, але ж одне іншого не виключає. Тож питання так і залишилося у повітрі, а Юрій Євгенович сказав тоді, мовляв, талант і Божий дар є нагородою, а бляшанки хай вони залишить собі.

Але я про інше.

Як відомо, сам Порошенко є сином Героя України. За які заслуги — то інша справа. Але історія отримання Порошенком-старшим почесного звання була ще та. Достойменно відомо, що Віктор Балога неодноразово відхиляв намагання Петра Олексійовича попри відсутність будь-яких підстав надати його татові Героя. Подейкують, що ПОП пропонував тодішньому голові секретаріату президента кілька мільйонів доларів готівки. Подейкують, що той з різних міркувань, але відмовив. Проте зірка зрештою знайшла свого героя. Хто взяв і скільки — це досі залишається таємницею. Але факт залишається фактом — батько Порошенка, який кілька разів за радянських часів, будучи керівником державних підприємств, притягувався до кримінальної відповідальності, став таки Героєм незалежної України.

Зеленского атаковали в кафе и укололи, появилось видео: реакция слуги народа поражает

Нині, коли до інавгурації нового президента залишилися лічені дні, Порошенко щедро почав роздавати нагороди. Так, Героєм України неочікувано став вірний служака інтересам Рошена, голова СБУ пан Грицак. А орденом «За заслуги» Першого ступеню Порошенко нагородив регіонала і відомого київського забудовника Ігоря Лисова, махінації якого неодноразово розбиралися Генпрокуратурою. І все б нічого, але виходячи з логіки покупки Порошенком зірки героя своєму татові, можна лише уявити порядок цифр при формуванні прайса на вищевказані нагороди. Що не кажіть, а торгаш і в останні владні дні залишається торгашем.