Про це пише Андрій Боєчко на своїй сторінці в Facebook. Далі наводимо текст автора без коментарів.

23 листопада 2019 року в столиці королівства Тайланд Бангкоці відбулась фінальна частина показу колекцій у рамках розважально-презентаційної серії вечірок «9th Celebration of Thai Silk». Це дійство залишилось би поза увагою місцевої української діаспори якби не одне але, а саме: участь посла України разом з дружиною на цій вечірці. Нагадаю, що 23 листопада – це день вшанування пам’яті жертв голодомору. Серед інших вшанували в цьому році солідарність з українським народом проявив Державний департамент США у відеозверненні Морган Ортагус. В цьому році разом з українським народом, в столиці Бельгії - Брюселі – відбулось молитовне вшанування пам’яті жертв Голодомору і лише на іншому кінці світу – офіційний представник України в Таїланді пан Андрій Бешта збивав в цей час руки оплесками, підтримував вигуками з залу свою жінку - пані Наталію Бешту, що дефілювала по подіуму на показі мод яка з усмішкою дефілювала на сцені палацу Royal Thai Navy Convention Hall.

Після дефіле всі учасники «вечірки» взяли участь в урочистому прийомі з нагоди свята. Банкет відповідав формату заходу – яства були вишукані і дуже смачні. Більшо ї цинічності данному проступку і зневазі по відношенню до геноциду Українського народу є пост розміщенний о 13ій годині 23 листопада (різниція в часі складає 5 годин) на офіційній сторінці посольства де з скорботливими обличчями Посол разом з працівниками посольства тримають свічки і нагадують про трагедію що сталася в Україні 86 ріків тому.

Дипломатичну кар’єру пан Бешта почав ще за часів Кучми, сфера відповідальності була питання діяльності ООН, 24 листопада 2014 року за безпосереднім лобізмом Свинарчука-Гладковського був призначений Петром Порошенок Надзвичайним і Повноважним послом в Королівстві Тайланд. Ще в 2011 році був підписаний контракт на поставку 49 танків ОБТ «Оплот» державним підприємством «Украоборонпром» королівству Тайланд. Але через нечесну конкуренцію з боку Російської Федерації в 2017 році контракт не був подовжений і Тайланд почав закупати танки ОБТ «Т-90» у Росії. Це все виглядає дуже дивно, з огляду на те, що наш посол на багатьох заходах з’являється поруч з послом Росії і, за інформацією наданою українцями, що проживають в Тайланді посол України Андрій Бешта товаришує з послом Російської Федерації в Таїланді Євгенієм Тімохіним.

Відповідно до закону України про дипломатичну службу призначає посла президент і саме тому рішення по послу України Андрію Бешті в королівстві Тайланд має приймати особисто Володимир Зеленський.