За незаконні оборудки з чужими автівками Володимиру Пехову, чоловіку агрорейдерки Лесі Софієнко, «світить» кілька років за ґратами, тому наразі екс-регіонал перебуває в бігах та оголошений у розшук.

Де саме він ховається від правосуддя та яка доля незаконно привласненого подружжям автопарку? – дізнавалась журналіст «СтопКору» Альона Середа, повідомляє Антикор.

Ця пара неодноразово ставала персонажами гучних розслідувань: він – екс-регіонал, вона – в минулому дружина кримінального авторитета та поплічниця колишнього міністра продовольства Миколи Присяжнюка. І вдвох привласнювати державну землю та дерибанити агропідприємства їм було куди простіше.

Втім, зараз пану Володимиру загрожує ув’язнення, адже за протиправне заволодіння транспортним засобом законом передбачено позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Кілька років тому компанія «Флогістон», яка була заснована для обслуговування будинку цивільної дружини Володимира Пехова, пані Софієнко, взяла в оренду шість автомобілів у ТОВ «Сейм Інвест». Та після оголошення банкрутства компанії автопарк так i не повернули.

«У 2015 році по компанії «Флогістон» було розпочато процедуру банкрутства. У зв’язку з цим договори оренди були розірвані, але автомобілі законному власнику, ТОВ «Сейм Інвест», так і не були передані», – повідомила представник ТОВ «Сейм Інвест» Марина Таран.

А привласнила одіозна сімейка Range Rover 2011 року випуску вартістю понад мільйон гривень, Lexus LX 570 приблизною вартістю майже півтора мільйона гривень. І на додачу чотири «Шкоди» 2011 і 2012 років випуску. Та щоб повернути автівки, власнику довелося звертатися до суду.

Проте як виявилося пізніше, для парочки закон не писаний: «Покажіть це рішення суду. А ви знаєте, як рішення суду виконується в нашій країні?», – закидав журналістам пан Пехов.

У підсумку за сприяння активістів ГО «Стоп корупції» правоохоронцям все ж вдалося зайти та повернути законним власникам Range Rover та одну «Шкоду». Проте з іншими автівками виявилося складніше. До сьогодні місцеперебування трьох автомобілів марки «Шкода» є невідомим.

Та найцікавішою є доля ще однієї автівки: Lexus дивним чином опинився на деякий час у власності Зоряни Бутенко. Вона – дружина бізнесмена і власника стайні, у якій Пехов зберігає коня, подарованого Лесі Софієнко. Через «бідність» безробітний екс-депутат Пехов віддав елітну автівку, щоб заплатити за утримання породистого скакуна. Нагадаємо, дорогоцінна конячка коштує під 190 тисяч доларів, а утримування тварини в елітній стайні обходиться приблизно у 50 тисяч гривень на місяць.

Журналістам вдалося поспілкуватися з власником стайні – Олексієм, який розповів про обмін «залізного» коня на звичайного: «Запропонував… дешево купити, тому що вона член нашого клубу. Умовно кажучи, якась частина – розрахунок за утримання коней, а якась частка – це вартість».

Отже, схема наступна: Володимир Пехов у невідомий спосіб продав орендований Lexus власнику кінного клубу неподалік Києва. У такий спосіб він розрахувався за утримання коня. Але за таку оборудку на нього очікує серйозне покарання.

«Було отримано інформацію, що громадянину Пехову Володимира Анатолійовичу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 289 КК України за незаконне заволодіння транспортним засобом. У цьому випадку йдеться про легковий засіб Lexus LX 570, який належить підприємству ТОВ «Сейм-Інвест», – коментує адвокат Євген Головков.

Зазначимо, що за таке правопорушення санкцією ч.3 ст.289 КК України передбачено позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Втім, дізнавшись про путівку в місця позбавлення волі, Володимир Пехов покинув країну. На сайті Міністерства внутрішніх справ України красується обличчя колишнього регіонала. За інсайдерською інформацією, наразі він переховується від відповідальності на Кіпрі.

Усіх, кому відома будь-яка інформація про місцеперебування Володимира Пехова, просимо повідомляти її на «102» або на гарячу лінію «Стоп корупції». А ми будемо стежити за перебігом подій у справі та обов’язково висвітлювати нові подробиці.

Джерело: stopcor.org