Вчора журналісти програми «Схеми» Радіо Свобода, опублікували розслідування, в якому розповідали про причетність Андрія Холодова до тютюнового ринку через кіпрську компанію, яка ніби належить сім’ї Холодова, що могло викликати конфлікт інтересів в прийнятті законопроекту про маржу для тютюнових дистриб’юторів. Сьогодні сам нардеп надав докази, що спростовують цю причетність та пообіцяв звернутись до суду за наклеп. А саме: він зазначив, що ще задовго до участі в виборах до ВРУ, компанія була продана іншому власнику, який і займався всіма справами, що пов’язані з цими компаніями на сьогодні.

«… впущений факт продажу компанії. «Схеми» (навмисне чи ні) наплутали з датою продажу кіпрскої компанії іншому власнику, який довгий час просто не робив перереєстрацію адреси, що все їх розслідування зводить до нуля. Домовленість про продаж була ще в 2017-му, в 2018 з власників вийшли, що видно в реєстрі. Ще задовго до моєї політичної кар'єри і навіть ( що важливо!!) контрактів, які зараз дійсні, за всіма тими мафами за конкурсом, про які йдеться в розслідуванні. Цю виписку можна взяти в реєстрі, коштує значно дешевше ніж квитки на літак на Кіпр. Ніяких зв’язків з тютюновим бізнесом я не маю. А тому про який конфлікт інтересів може йти мова?» - зазначив Андрій Холодов на своїй сторінці facebook.

Щодо всіх фактів порушення законодавства, про які йдеться у розслідуванні нардеп порадив журналістам з цими доказами звернутись до правоохоронних органів.

«Порада для Радіо Свобода щодо порушень, які вони виявили з чеками в точках продажу та щодо порушень у веденні бізнесу – зверніться, будь ласка, в правоохоронні органи з доказами, адже саме проти таких випадків ми зараз і ведемо боротьбу.»

Інформація в реєстрі співпадає зі словами Холодова про зміну власників компанії.

Нам вдалось отримати коментар від директора компанії Київ Маркет Солюшн, яка пов’язана з кіпрською компанією Reineweg та була у власності сім’ї Холодова. Руденко Людмила, директор компанії пояснила: «Ми займаємось інвестуванням в різні інфраструктурні проекти під здачу в оренду в майбутньому, в тому числі і облаштування зупинок громадського транспорту с метою подальшої здачі в оренду торгових кіосків. Ми оновлюємо зупинкові комплекси в Києві, місто має нові інфраструктурні одиниці, сучасні та комфортні, а малий бізнес інвестує орендуючи комфортні місця для продажу. Від цього виграють всі. Наше підприємство не займалось і не планує займатись торгівлею, в принципі, в тому числі і тютюновими виробами. В той же час орендарі є різні, займаються різним: продажем тютюнових виробів, харчових продуктів, квітів, наданням послуг по кредитуванню тощо»

Про власника компанії вона теж підтвердила факт, що власник Київ Маркет Солюшн компанія Reineweg була продана вже давно і не належить сім’ї Андрія Холодова.

«Що стосується власника нашої компанії, то ним дійсно є компанія Reineweg, але цією компанією вже давно не володіє пан Холодов та його родина, вони вийшли з цієї компанії ще за довго до підписання інвестиційних договорів і тим більше старту облаштування зупинок» - зазначила Людмила Василівна

Сам нардеп такі розслідування пояснює інформаційними атаками в бік партії Слуга Народу, пов’язуючи їх з рядом законопроектів, які не в інтересах монополістів та порушників закону.

Монополістом, якого зачепив законопроект №1049, про який мова в розслідуванні є сумнозвісна компанія ТОВ «Тедіс». На «Тедіс» та компанії тютюнові виробники у жовтні АМКУ наклав штраф за змову, що призвела до створення та підтримання умов, які перешкоджали виходу на ринок дистриб’юторів та підтримували монопольне становище ТОВ «Тедіс».