Логіка розвитку світової економіки підштовхує Україну до рішення, що «стрибок тигра» - це єдино можливий спосіб реанімації економіки України як суб'єкта глобальних економічних відносин. Про це на Євразійській фінансовій конференцій, що відбулася в Сеулі, заявив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко.

«Україна має необхідний набір макроекономічних даних для продукування того, що називають сучасним економічним дивом, заснованим на поєднанні реіндустріалізації та інформатизації суспільства. Тому сьогодні ми дуже уважно вивчаємо досвід інших економічних «тигрів» - як з Азії, в тому числі і досвід Кореї, де я пропрацював 6 років, так і кельтського «тигра» – Ірландії», - зауважив Андрій Ніколаєнко під час виступу на конференції.

Як вважає парламентарій, Україна має можливість використовувати кращий досвід в акцентуванні державної політики, у формуванні стратегії розвитку економіки і фінансової системи, у взаєминах з міжнародними кредиторами. І може запропонувати потенційним інвесторам взаємовигідне співробітництво.

«Зміни, які відбуваються в Кореї завдяки фінтех-стартапам, поступово призвели до тектонічних зрушень як в індустрії, так і в державній економічній політиці. Уряд Кореї визначив фінансові технології – наступним рушієм економічного росту. Держава й національні фінансові регулятори визначають конкретні сектори підтримки, включаючи, наприклад, кредитування стартапів, а також генерують правові норми, що захищають споживача фінансових послуг, однак разом із тим сприяють розвиткові передових фінансових технологій. У міру того, як стартап-екосистема Кореї зростає і привертає все більшу увагу світових інфвесторів, уряд Кореї сприяє створенню ідеального середовища для зростання індустрії. Країна, яка пережила дві економічні кризи в 1997-му та 2008-му роках, сьогодні – світовий лідер у галузі фінансових технологій», - зазначив Ніколаєнко.

За словами нардепа, щоб не залишитись на периферії процесів, що відбуваються у світовій фінансовій системі, Україні варто переймати передовий корейський досвід.

Нагадаємо, що цього тижня Андрій Ніколаєнко перебував в Республіці Корея у складі делегації депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з цією країною.