Украінских водіїв попередили про нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

За їзду без паска планують збільшити штрафи. До того ж водій заплатить і за свого пасажира, який також проігнорує ремінь безпеки.

Більшість аварій, в яких загинули або травмувалися люди, могли б не мати таких страшних наслідків, якби водії і пасажири використовували ремені безпеки.

Про це розповіла експерт Олеся Холопік, пише Сегодня.

Кровавые бои всколыхнули столицу: полиция пустила газ, шесть погибших, «все из-за президента»

«Ремінь безпеки є ефективним засобом безпеки в ДТП, коли відбувається лобове або бокове зіткнення, перекидання, виліт в кювет. Процедура пристібання займає всього три секунди, але збільшує шанс на виживання в смертельній аварії на 50%. Так, за даними патрульної поліції, на українських дорогах в середньому гине 3 500 осіб на рік. Більшість з них — водії і пасажири. З використанням ременя безпеки у половини з них був би шанс вижити. Тобто приблизно 700 — 800 чоловік в рік могли б залишитися живими», — вважає Олеся Холопік.

Більшість водіїв у всьому світі дуже поважають це правило, адже це стандарт безпеки. А ось в Україні ситуація гірша, адже як пасажири, так і водії часто нехтують правилами безпеки.

У Європі, наприклад, близько 90% водіїв використовують ремінь. Тоді, як наші водії — 15%. Багато водіїв упевнені, що в разі ДТП, їх захистить подушка безпеки. Однак, за словами фахівця, однією подушки недостатньо. Подушки безпеки розроблені для роботи спільно з ременем.

Ремінь може допомогти уникнути травм при розкритті подушок безпеки. Експерти переконані, що наших водіїв потрібно привчати до певних правил тому, планується збільшити розмір штрафів.

Сьогодні штраф за непристебнутий ремінь смішний — 51 гривня. Депутати в новому законопроекті пропонують встановити штраф на рівні 850 гривень.

Також раніше повідомлялося, що відновити втрачену водійське посвідчення можна в будь-якому Сервісному центрі МВС всього за півгодини.

Про це йдеться в повідомленні Владислава Криклій в Facebook.

Для того, щоб отримати нове посвідчення, достатньо пред’явити паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку. Останню найближчим часом переведуть в електронну форму.

При цьому не потрібно ніяких екзаменаційних листів і фотографій – вся інформація є в реєстрі, а фотографію в Сервісному центрі роблять безкоштовно на місці.

Нагадаємо, українцям доведеться по-новому здавати на водійські права

Як повідомляла Politeka, водійські права видаватимуть по-новому.

Також Politeka писала, що водіям підготували божевільні штрафи.