Андрей Билецкий заявил, что обстрел здания “112” канала – это провокация и постановка, организованная сторонниками Москвы с целью дестабилизировать ситуацию в Украине перед выборами. Политик призвал расследовать инцидент

Про це Андрій Білецький – другий номер у списку об’єднаних націоналістів, ВО “Свобода” – написав сьогодні, 13 липня, у своєму Telegram-каналі.

Будучи учасником російсько-української війни і екс-очільником добровольчого полку “Азов”, Андрій Білецький підкреслив, що постріл з гранатомету був досить прицільним – постраждав тільки фасад будівлі. Зважаючи на це, Білецький допустив, що здійснили напад професіонали.

“З гранатомета. Стріляли прицільно – так, щоб пошкодили тільки вивіску. Жертв та руйнувань, слава Богу, немає. Вікна цілі, техніка в порядку”, – заявив політик.

Разом з тим, Андрій Білецький зазначив, що до організації обстрілу, найвірогідніше, причетні російські спецслужби, які умисно розкачують ситуацію в Україні напередодні дострокових парламентських виборів. Білецький заявив, що обстріл “112” каналу Москва спробує використати у своїй пропаганді проти України, а також – щоб додати привабливості таким проросійським політикам як Віктор Медведчук і Вадим Рабінович.

У той же час, Андрій Білецький гостро засудив будь-яку агресію проти журналістів, і закликав українських правоохоронців розслідувати вказаний інцидент особливо прискіпливо.

“Стріляти в журналістів не можна. Зі свого досвіду знаю, що росіянам ці закони неписані.  Директор каналу закликав владу засудити обстріл. На мою думку, засудження мало. Вся країна має знати в обличчя негідників, які стріляють медіа. Тому рекомендую Віктору Медведчуку, Тарасу Козаку і Вадиму Рабиновичу спитати, хто це був під час наступного візиту в Москві. Там точно знають, хто і точно в курсі, для чого”, – написав Андрій Білецький.

Зазначимо, що українські телеканали “112”, “NewsOne” та “ZIK” належать до сфери впливу одного з очільників “ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ” – Віктора Медведчука. Спроби Медведчука монополізувати український медіапростір пов’язані з бажанням використовувати вказані телеканали в інтересах своєї політичної сили.

Один із актуальних прикладів – це спроба на минулому тижні провести телеміст між “NewsOne” і російським телеканалом “Росія 24”, що, утім, зірвалась через протести об’єднаних сил українських націоналістів. Під час цих подій Андрій Білецький офіційно звернувся до Президента України Володимира Зеленського і закликав арештувати Віктора Медведчука за державну зраду.

У відповідь на звернення Білецького і заклики об’єднаних націоналістів Володимир Зеленський відреагував і пізніше пообіцяв не допустити монополізацію українських медіа людьми з антиукраїнською позицією.

Нагадаємо, раніше Білецький виступив з вимогою про арешт Медведчука, назвавши конкретну статтю, за якою, на його думку, це потрібно зробити.