З приходом Медведчука партія «За Життя» придбає чітку ідеологію

Про це пише в соціальній мережі політолог і кандидат історичних наук Валентин Гайдай.

На думку Валентина Гайдая, ключовими пунктами ідеології партії будуть виконання Мінських угод, світ для України, політика нейтралітету, повернення реальної незалежності і т. і.

«Медведчука можна критикувати, але його прихід означає, що у «За Життя» буде чітка ідеологія, затребувана виборцем Південного Сходу:

— виконання Мінських угод — за останні 3 з гаком роки єдиний пункт, який виконується — це пункт про обмін полоненими. Саме він організував всі масові обміни полоненими, повернувши тільки на територію України понад 480 осіб;

— мир на Донбасі — Медведчук єдиний, кого послухають у Москві, Донецьку і Луганську», — пояснює Гайдай.

На думку політолога, партія також виступатиме за повернення до політики багатовекторності та нейтралітету України:

«- політика нейтралітету — Медведчук завжди принципово виступав проти НАТО, з ним згодні більшість українців, які не підтримують вступ України до Північноатлантичного альянсу;

— політика багатовекторності — в ефірі Newsone оголосили, що Медведчук відповідає за мир на Донбасі і відновлення відносин з Росією і країнами СНД», — аргументує політолог.

Гайдай прогнозує також, що «За Життя» з приходом Медведчука відстоюватиме ідеї повернення незалежності України і роззброєння парамілітарних формувань:

«- повернення реальної незалежності — демонтаж зовнішнього управління «Вашингтонського обкому», Брюсселя і МВФ;

— роззброєння бандитів, що діють під маскою «радикалів» та інших парамілітарних формувань», — конкретизує кандидат історичних наук Валентин Гайдай.

Джерело: Facebook