За прошедшие сутки оккупанты на Донбассе сразу несколько раз «наплевали» на режим прекращения огня

Об этом говорится на странице штаба Операции Объединенных Сил в Facebook.

«На протяжении суток вооруженные бандформирования и ее наемники семь раз нарушали режим прекращения огня. Враг обстреливал наши позиции из гранатометов разных систем, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия», — говорится в сообщении.

Вечірній брифінг прес-центру Об’єднаних сил

Вечірній брифінг прес-центру Об’єднаних сил #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation#daily_statement Впродовж доби збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил: неподалік ГНУТОВОГО з напрямку ПІКУЗ – зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу ПАВЛОПОЛЯ з напрямків ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКОГО ТА УКРАЇНСЬКОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів; в районі ПИЩЕВИКА з напрямку УКРАЇНСЬКОГО – з автоматичного гранатомета; поблизу ВОДЯНОГО з напрямку ПІКУЗ – з ручного протитанкового гранатомета; неподалік ОПИТНОГО з напрямку СПАРТАКА – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил: поблизу ПІВДЕННОГО з напрямку ГАГАРІНА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. 14 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. З них двічі – із забороненої Мінськими угодами зброї: мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів одного з наших опорних пунктів в районі населеного пункту хутір Вільний один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув. Факти вогню зафіксовано в районі населених пунктів ПІСКИ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ГНУТОВЕ, ВОДЯНЕ, МИКОЛАЇВКА, ПІВДЕННЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, ХУТІР ВІЛЬНИЙ. Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 2 грабежі, 10 крадіжок, 2 шахрайства, 3 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 20 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами. Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало більше 21 тисячі осіб та більше 2 тисяч транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20982 особи та 2534 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 40 особам. Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Donnerstag, 15. August 2019

Кроме того, в ООС также рассказали, куда именно пришлись удары боевиков

«В районе ответственности оперативно-тактической группировки «Восток» противник совершил 6 обстрелов позиций Объединенных сил: неподалеку Гнутово с направления Пикуз — из станкового противотанкового гранатомета; вблизи Павлополя из направлений Верхне Широкиного и Украинского – из гранатометов различных систем, крупнокалиберных пулеметов; в районе пищевика по направлению Украинского-из автоматического гранатомета; вблизи Водяного с направления Пикуз-из ручного противотанкового гранатомета; неподалеку Опросного с направлении Спартака – из подствольных гранатометов и стрелкового оружия», — подчеркивается в сообщении.

Более того, в ВСУ рассказали о погибшем воине, которого настигла пуля террористов.

«Вследствие вражеских обстрелов одного из наших опорных пунктов в районе населенного пункта хутор Свободный один военнослужащий из состава Объединенных сил погиб», — уточняется в сообщении.

Как сообщалось ранее, на Донбассе вследствие обстрела террористов боец ВСУ получил смертельные ранения. В ночь на четверг, 15 августа, в зоне проведения Операции Объединенных сил на Донбассе погиб украинский военный Константин Гаврик. Об этом на своей странице в Twitter сообщил пользователь под ником Конопляный Джмелик. По его словам, погибший был родом из Токмака Запорожской области, служил в 72-й ОМБр.

Как сообщил пресс-центр Операции Объединенных сил на официальной странице в Facebook, обстрел произошел неподалеку от Хутора Вольного, стреляли боевики по опорному пункту украинских военных.

ато оос война донбасс обстрел

Напомним, суд принял скандальное решение по террористам «ДНР», которые убивали «киборгов».

Как сообщала Politeka, Путин готовится атаковать: Донбасс напичкали оружием-убийцей, появились плохие новости.

Также Politeka писала, что судьба Крыма и Донбасса решена, сделано заявление: «другого пути нет».