Офіс президента зачищає інфопростір під себе та починає активно розкручувати телеканал “НАШ” замість закритих “112 Україна”, ZiK та NewsOne.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив політичний експерт та блогер Володимир Цибулько.

“Закриттям телеканалів 112, ZiK і NewsOne влада не тільки і не стільки "бореться" з пропагандою, скільки зачищає інфопростір під себе. Хитромудрий план полягає в тому, щоб замість трьох закритих активно розкручувати телеканал “НАШ”, - розповів він.

Блогер повідомив про те, що фінансують “НАШ” єек-регіонал Шатворян та олігарх Новинський.

“Цей канал активно фінансує колишній нардеп-регіонал Вілен Шатворян, якого часто називають другом глави МВС Арсена Авакова. Шатворяну фактично належить 5% НАШого. Також до 50% каналу - у власності олігарха і нардепа Вадима Новинського. Він, щоправда, свою причетність до фінансування каналу заперечує - але він і свій зв'язок з Офісом президента заперечує. Хоча інформація про ці зв'язки існує”, - зазначив Цибулько.

З огляду на вищезазначене, він висловив впевненість, що телеканал - проєкт Офісу президента.

“Загалом, як бачимо, телеканал НАШ - чисто ОПшний проект. Причому, готували його, як і всю операцію по закриттю трьох каналів, завчасно. З конкретною метою - зібрати весь лівий протестний електорат, який був їх аудиторією. При цьому для більшої конспірації власнику НАШого Євгену Мураєву дали можливість критикувати владу, тільки ось він чомусь нею не скористався. Замість цього вважав за краще "мочити" ОПЗЖ”, - додав блогер.

На його думку, про приналежність телеканалу “НАШ” до ОП може свідчити і обмовка чи то натяк президента Зеленського.

“Ну і останнє. Характерно, що президент, коли говорив про закриті канали, заявив: "НАШі телеканали не закривали". Випадково проговорився або це був умисний натяк?” - резюмував Цибулько.