Анатолій Гриценко звернувся із відкритим листом до ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, професора Василя Тація, аби підтримати Святослава Вакарчука, якому відмовили у проведенні заходу на базі освітнього закладу

Звернення лідер «Громадянської позиці» опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Якщо відмова Святославу Вакарчуку викликана наявним чи вірогідним тиском на керівництво університету з боку влади, то, прошу Вас, не мовчіть – відкрито повідомте про це громадськість», – зазначив Гриценко.

Він підкреслив, що в умовах нинішньої політичної ситуації суспільство сприйняло цей факт як повернення до утисків та цензури. Повернення до часів, коли після вказівки влади перед її політичними опонентами зачинялися двері інституцій, які мають бути незалежними й вільними.

Анатолій Гриценко додав, що опозиційним політикам, зокрема й йому самому, вже давно закрито доступ до засобів масової інформації, які контролюються владою та олігархами, та підтримують нинішній режим. Окрім цього, за словами Гриценка, були зафіксовані випадки адміністративного тиску на членів партії «Громадянська позиція», спроби працівників правоохоронних органів зірвати партійні заходи.

«Переконаний, що в умовах повзучої ревізії теперішніми можновладцями здобутків Революції Гідності українські університети мають неприступними фортецями стояти на захисті вільної думки, прав і свобод громадян», – впевнений лідер «Громадянської позиції».

Нагадаємо, Святослав Вакарчук записав відкрите звернення, де розповів, що керівництво університету відмовило йому без пояснення причин.

Нагадаємо, Вакарчук виступить перед українцями з довгоочікуваною заявою.

Як повідомляла Politeka, Вакарчук зробив заяву про участь у виборах.

Також Politeka розповідала, що Вакарчуку світить вражаючий результат на виборах.