4 лютого (понеділок) о 12:00 у приміщенні Українського інституту майбутнього (м. Київ, вул. Олеся Гончара, 65) відбудеться презентація дослідження «Майбутнє українських олігархів» від експертів Українського інституту майбутнього.

В Україні звикли обговорювати вплив олігархів на різні сфери життя, починаючи від доходів громадян, закінчуючи політикою та економікою. Проте, точного визначення слова «олігарх» не було, поняття обросло багатьма атрибутами, які не завжди відображали його суть. UIF підготував доповідь «Майбутнє українських олігархів», в якій:

— визначили критерії та ознаки, за якими людину можна назвати олігархом;

— простежили історію становлення українського олігархату, етапи створення системи, яку сьогодні називають «олігархічним договорняком»;

— оцінили плюси і мінуси олігархічної системи на кожному етапі розвитку України за останні роки;

— визначили логіку роботи олігархічних груп, їх приходу в політику і медіа і, власне, показали варіанти майбутнього України і самих олігархів в разі, якщо олігархічна система залишиться незмінною в найближчі роки.

Під час презентації ми також поговоримо про те:

• Як олігархи впливають на ключові галузі економіки: енергетику, металургію, транспортну інфраструктуру;
• Про вплив олігархів на політику та українські ЗМІ;
• Розберемо три вірогідні сценарії майбутнього українських олігархів;
• Чому Віктора Медведчука і Юлію Тимошенко ми не зараховуємо до категорії українських олігархів.

 

Спікери – автори доповіді:

 

Віктор Андрусів – виконавчий директор Українського інституту майбутнього

Олег Устенко – виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера

Юрій Романенко – директор програми «Міжнародна і внутрішня політика» УІМ

Ігор Тишкевич – експерт програми «Міжнародна і внутрішня політика» УІМ

Реєстрація є обов’язковою умовою участі: www.goo.gl/JsSvq7

 

Український інститут майбутнього – це незалежний аналітичний центр, що прогнозує зміни і моделює можливі сценарії розвитку подій в Україні; надає компетентну оцінку українським подіям, формулює конкретні рекомендації до дій; пропонує ефективні рішення; пропонує майданчик для дискусій на актуальні теми.

Місія «Українського інституту майбутнього» – проектування успішного майбутнього України, через експертні дослідження і дискусії, що стимулюватимуть ухвалення якісних політичних рішень як в українській, так і в міжнародній політиці.

Являє собою спільний проект представників українського бізнесу, політики і громадського сектора. Заснований у 2016 році.