Спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер вважає, що подальший наступ та агресія на Донбасі обійдуться Росії занадто дорого

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вважає, що подальший наступ та агресія на Донбасі обійдуться Росії занадто дорого.  Свою думку він пояснив декількома моментами.

По-перше, за словами Волкера, українські військові вже не ті, що були на початку російсько-українського конфлікту у 2014 році. 

«Українські військові, завдяки власним зусиллям, сьогодні є набагато кращими, аніж вони були у 2014 році. І вони вже будуть створювати для Росії умови, коли доведеться сплачувати додаткову ціну» — говорить дипломат. Скандал: президент Украины уже не сможет вернуть Донбасс

Окрім того, Сполучені Штати та інші країни надали підтримку Україні. Наприклад, протитанкові ракетні комплекси і системи із боротьби зі снайперським вогнем, залучили технічних радників, організували підготовку. Таким чином, українські військові краще оснащені та краще здатні реагувати на російську агресію, і вона також дорого обійдеться Росії.

«Ми скасували ембарго на постачання зброї Україні, запроваджене Сполученими Штатами, тому тепер ми бажаємо відноситися до України як до нормальної країни, яка має звичайні потреби в обороні. Я думаю, що дуже важливо чітко дати зрозуміти, що Росія більше нічого не здобуде в Україні. Ми сподіваємося стримати нову агресію, і продемонструвати, що поточна агресія лише обертається витратами для Росії» — каже Волкер.

Також, на його думку, сьогодні Росія не здатна заперечувати свою відповідальність, якби вона розпочала нову агресію цього разу.

«Саме тому, я вірю, що Росію можна стримувати, і говорити, що це [продовження агресії] того не вартує. Це не означає, що вони збираються піти [з України], і це не означає, що Україна здатна повернути територію з військової точки зору, це не так. Ніхто не збирається завдати поразки Росії. Але, я думаю, що також для Росії буде занадто дорого спробувати просунутися вперед» — пояснив Курт Волкер.

Нагадаємо, Тимчасова адміністрація на Донбасі: Волкер розповів про деталі, які ви не знали

Як повідомляла Politeka, , Волкер пояснив, чому Росія «боїться» ОБСЄ на Донбасі

Також Politeka писала, що  Путін не очікував: Волкер розповів про болючий удар.

Джерело: УНІАН