Великобританія на олімпіаді в Ріо-де-Жанейро досягла рекордного для себе показника, посівши підсумкове друге місце. Журналіст Юрій Бутусов пояснив, у чому секрет успіху британців, які на Олімпіаді в Атланті провалилися із 36 місцем і однією золотою медаллю.

Почему украинцы могут гордиться результатом в Рио

«Олімпійські ігри 1996 року в Атланті стали провалом для Великобританії в неофіційному командному заліку — 36 місце, 15 медалей, але всього одна — золота. Україна домоглася тоді чудового успіху — 9 місце, 23 медалі, із них 9 золотих.

Але в 2005-му Лондон виграв право приймати Олімпійські ігри 2012-го року, і у Великобританії міністерство спорту і туризму розробило програму розвитку олімпійського спорту як одного із ключових інструментів розвитку людського потенціалу у країні», — написав експерт.

У 2012-му Великобританія в командному посіла 3-е місце у світі — 65 медалей, із них 29 золотих. У 2016-му Великобританія домоглася ще більшого успіху, посівши 2-е місце у світі. На рахунку британських спортсменів 67 медалей, із них 29 золотих.

Річ у тому, що у Великобританії створено стратегію, що передбачає розвиток перш за все найбільш «медальних» напрямків.

«Зосередивши зусилля на велотреку, британці за лічені роки стали законодавцями моди в цьому виді спорту і зібрали в Ріо величезний медальний урожай — 11 медалей, із них 6 золотих. 5 медалей, зокрема 3 золотих, британці зібрали у своєму улюбленому веслуванні, 7 медалей, зокрема 2 золоті, в легкій атлетиці, 6 медалей, зокрема 2 золоті, у спортивній гімнастиці», — написав він.

Напомним, что на летних Олимпийских играх в Рио-де-Жанейро Украина обновила антирекорд по количеству медалей. Украинские спортсмены в Бразилии получили 11 наград: 2 золотые, 5 серебряных и 4 бронзовые.

Как писала Politeka, сегодня ночью президент Международного олимпийского комитета (МОК) Томас Бах объявил Олимпийские игры-2016 в бразильском Рио-де-Жанейро закрытыми, а на стадионе «Маркана» былпотушен олимпийский огонь. Флаг Украины несласпортсменка Ольга Харлан.