В Росії з’ясовували, хто найчастіше використовує нецензурну лайку у своєму мовленні

Перм, Воронеж і «місто наречених» Іваново визнані містами Росії, які матюкаються найбільше, за результатами травневого дослідження російського маркетингового агентства ZOOM MARKET.

Перші місця зайняли міста з глибинки. Москва – у другому десятку, а культурна столиця РФ Санкт-Петербург – на 23 місці.

У другій десятці – Саратов (11), Єкатеринбург (12), Чебоксари (13), Саранськ (14), Волгоград (15), Хабаровськ (16), Краснодар (17), Москва (18), Томськ (19), Твер (20).

У третій – Ставрополь (21), Іркутськ (22), Санкт-Петербург (23), Іжевськ (24), Нижній Новгород (25), Кіров (26), Новосибірськ (27), Омськ (28), Владивосток (29), Казань (30).

Соціологічне опитування охопило три тисячі осіб у віці від 18 до 54 років. Опитування проводилося за методом особистих інтерв’ю. Його учасникам необхідно було відповісти на три питання: «Ви лаєтеся матом ?», «Як часто ви лаєтеся матом ?» і «Сьогодні ви лаялися матом?».

россияне

Експерт зазначив, що на молоде покоління сильний негативний вплив надають вітчизняні музичні групи, що використовують мат в своїх піснях і зростання популярності в Росії відеохостингу YouTube, контент, на якому часто містить ненормативну лексику і з боку органів виконавчої влади ніяк не модерується.

Нагадаємо, як передавала Politeka, опитування, проведене в квітні Київським міжнародним інститутом соціологічних досліджень (КМІС), показав, скільки українців планують у найближчі півроку покинути Україну. Результати опитування, опубліковані на сайті інституту показали, що такі плани є у 7% українців.

В опитуванні КМІС взяли участь 4005 людина. 86% опитаних не планують в цей період їхати за кордон надовго, а ще 6% не визначилися з відповіддю.

Найбільша кількість респондентів (36%) планує виїхати у Польщу. Також у списку популярних напрямків Чехія (12%), Німеччина (11%) і Росія (7%).

Джерело: Politeka