За минулі півроку в Україні виявили корупційних оборудок на 297,1 млрд гривень

Це підрахувала Державна служба фінансового моніторингу за допомогою фінансової розвідки.

Мета: боротьба з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму, сепаратизму та розповсюдженням зброї масового знищення.

коррупция,

Фахівці виявили 438 випадків підозрілих операцій, відповідні матеріали вже направлено в прокуратуру, фіскальну службу, поліцію, СБУ і НАБУ.

Главное за ночь: страшное ЧП с самолетом под Одессой и фотодоказательства в деле лоббиста Януковича

Крім того, Держфінмоніторинг все ще розслідує факти відмивання і привласнення державних коштів Віктором Януковичем і його соратниками. Конкретно йдеться про збитки в 1,5 мільярда доларів США.

Також Держфінмоніторинг повідомляє, що в першому півріччі 2018 року вони заблокували кошти щодо фінансових операцій осіб, які, за інформацією правоохоронних органів, можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму, в 21 випадку, на загальну суму в еквіваленті 10,1 млн. гривень.

У понеділок на валютному ринку зійшлися два різноспрямованих валютних фактора. З одного боку, бізнес отримав від Держказначейства трохи більше 3 млрд. грн. в рамках відшкодування по ПДВ, і швидко конвертував частину коштів в долар. А з іншого – експортерам потрібно в кінці місяця розраховуватися з держбюджетом, продаючи під це свою валютну виручку.

В СМИ попал прейскурант «черных» услуг министерства Семерака

За словами експертів, вчорашні курсові тренди продиктовані відносним балансом попиту і пропозиції в зв’язку з закінченням фінансового місяці і відповідної потребою учасників ринку в гривні.

Чиновники відзначили, що активно продають долар, щоб заспокоїти курсові коливання на міжбанку, які активізували в районі 26,40 грн./$, а сьогодні перевалили за 26,90 грн./$.

У Нацбанку уточнили, що продали з минулого тижня близько $ 148 млн. У тому числі сьогодні $ 28,1 млн .: на заявленому аукціоні загальним обсягом $ 50 млн. Регулятор отримав заявок на покупку на $ 46,7 млн., І фактично реалізував 60%. З початку липня НБУ продав на міжбанку $ 163 млн, а викупив $ 99 млн.

Нагадаємо, влада придумала підлу хитрість із нерухомістю, доведеться платити двічі.

Як повідомляла Politeka, в Україні завелися великі фінансові шахраї, збирають гроші населення: Нацбанк забив на сполох.

Також Politeka писала, що оприлюднено рейтинг вартості бензину в світі, українці в шоці.