Instagram запускає нову функцію, що дозволяє приховати свої історії від небажаних очей

Після 17 місяців тестування Instagram нарешті офіційно запускає нову функцію Close Friends («Близькі друзі»). Протягом декількох днів у користувачів з’явиться оновлення, після якого їх історії зможуть переглядати тільки близькі друзі.

Пізнати, що у вас з’явилася така функція, можна по зеленому значку в правому верхньому куті. Виглядає він ось так.

Instagram навіть опублікував детальну інструкція того, як це зробити. Щоб додати людей до свого списку, перейдіть в свій профіль і натисніть «Close friends» у бічному меню. Тільки ви можете побачити список ваших близьких друзів, і ніхто не може додатися в нього без вашої згоди. Коли ви ділитеся історією, ви побачите можливість відправити її тільки людям зі списку ваших близьких друзів або опублікувати як звичайну історію, доступну всім.

Популярні новини зараз

Нове фото сина Пугачової і Галкіна наробило шуму в мережі: "Немає нічого спільного"

Кароль дозволила собі розкріпачитися і показала форми в коротенькій сукні: "Як сказав Дан..."

Погода різко зміниться після вихідних, снігопади і заморозки накриють Україну: де буде найхолодніше

Українцям підвищили пенсії, але не всі відчують надбавку: названі суми і кого торкнеться зростання виплат

MARUV в епатажному образі ефектно нагадала всім, що вона українка: "Саме так!"

Показати ще

Однак варто мати на увазі, що ті, хто увійшов в «коло близьких друзів», знатимуть про це (у них теж висвітиться зелена іконка), тому, коли будете перебирати знайомих, варто подбати про те, щоб ніхто раптом не образився.

Раніше стало відомо, що цього року, розробники Instagram впровадили функцію, завдяки якій кожен користувач соцмережі міг завантажити архів своїх даних. Починаючи від інформації з власного профілю до коментарів та фото/відеоконтенту. Ця функція давала можливість зробити резервну копію обліківки на випадок форс-мажорних ситуацій.

Однак, згідно зі звітом ресурсу The Information, через неавторизований доступ можна виявити паролі користувачів. Ймовірно, коли хтось «робить копію», то пароль обліківки відправляється текстом в URL-адресі. А значить будь-хто може її виявити. Instagram запевняє, що це зачепило лише деяких користувачів. Крім того, можна припустити, що люди, які використовували один комп’ютер для цієї функції, в подальшому могли «отримати» пароль до обліківок соцмережі.

Крім того, вчені з’ясували, що вибір фільтрів в Instagram може розповісти про характер людини. Співробітники університету проаналізували 25 тисяч фотографій і задоволеність життям, ступінь самотності, нарцисизм, ставлення до соціальних мереж їх авторів – 179 добровольців.

З’ясувалося, що користувачі, які не перебувають у  стосунках або відчувають себе самотніми, менше схильні до яскравих кольорів. Різноманітність палітри властиво швидше екстравертам, ніж інтровертам. Вони, як і люди, схильні до нарцисизму, вибирають яскраві фільтри і знімки.

Нагадаємо, що Instagram підготував цікаве оновлення: чим хороша нова функція.

Як повідомляла Politeka, Instagram і Snapchat викликають психічні розлади: висновок вчених.

Також Politeka писала, що Instagram вводить нову функцію, багатьом це не сподобається.