У мережі з’явився відео-доказ, як будь-який власник iPhone міг потрапити в незручне становище в той час, як йому хтось дзвонить

Власники iPhone звернули увагу на дивний баг, через який користувачі могли шпигувати за співрозмовниками, використовуючи FaceTime. Apple вже визнала помилку і пообіцяла її виправити.

Системний баг у вбудованому додатку для спілкування FaceTime дозволяв бачити зображення з камери співрозмовника і чути звук з мікрофона під час набору. Таким чином користувач, який знав про цю уразливість, міг підглянути за абонентом, якому він дзвонить, і підслухати його.

Популярні новини зараз

Святковий Кіркоров затискав в обіймах Полякову і Ротару, несподівано принизивши Пугачову: "Нехай її Галкін вітає"

Ведучий "Холостячки" Решетник з гордістю показав струнку дружину і трьох синів: "Всі такі красиві!"

Ранньої весни в Україні не буде, синоптик попередив, чого чекати від погоди: "Це навіть не заморозки, це..."

Скандальна Фреймут з'явилася біля могили своєї "подруги", похмуре фото: "Давно нікого не було..."

Горе в родині найбагатшої співачки України, довела до сліз своїм прощанням: "Спасибі за 13 років..."

Показати ще

Раніше стало відомо, що компанія Apple почала масово блокувати облікові записи користувачів Apple ID по всьому світу. Таку заяву зробили спеціалісти в результаті множинних скарг, які надійшли від власників фірмових пристроїв виробника.

Блокування відбувається без пояснення причин, проте не є перманентною, дозволяючи відновити доступ шляхом відповіді на секретне питання і введення підтвердженого номера телефону. До того моменту робота деяких функцій iOS також припиняється.

Як правило, подібна блокування трапляється при помилковому введенні пароля. В цьому випадку спрацьовує система безпеки, яка розпізнає введення невірних комбінацій як спробу злому і призупиняє дію облікового запису, а також пов’язаних з нею функцій і сервісів операційної системи до моменту проходження повторну перевірку.

Зрозуміти, що ваш обліковий запис Apple ID була, нехай і тимчасово, але заблокований, досить просто. У цьому випадку, як правило, відбувається відключення таких сервісів, як iMessage, FaceTime, а також втрачається можливість здійснювати покупки в iTunes і App Store. Крім того, на екрані прив’язаного пристрої раз у раз з’являється повідомлення з вимогою відновити облікові записи аккаунта Apple ID, яке передбачає відновлення доступу за допомогою довірених інструментів.