Щонайменше 11285 шкільних вчителів на всій території Туреччини були відсторонені через підозри у зв’язках із сепаратистською терористичною організацією. Про це в четвер, 8 вересня, заявили в Міністерстві освіти країни, передає Daily Sabah.

Відомство не уточнює, яку саме організацію має на увазі, однак, як пише видання, найчастіше це відноситься до Робітничої партії Курдистану (РПК), яка, як відомо, також фінансується Кремлем.

Міністерство повідомило, що число відсторонених вчителів досягне 14 тис. під час розслідування, що проводиться в координації з адміністраціями губернаторів по всій країні.

Раніше цього місяця прем’єр-міністр Біна Їилдирим у південно-східному місті Діярбакир, яке регулярно піддається нападам курдів, пообіцяв усунути всіх вчителів, пов’язаних з РПК.

Эрдоган и пожар на «Интере»: турецкие политические технологии для Киева

Як повідомляла Politeka, 22 липня Міністерство освіти Туреччини з подачі уряду вирішило закрити 1669 приватних навчальних закладів у країні. На думку влади, вони мали відношення до діяльності опозиційного ісламського проповідника-втікача Фетхулли Ґюлена, якого Анкара звинувачує в підготовці і спробі реалізації путчу.

19 липня влада відібрала ліцензії у 21 тисячі вчителів знову-таки за зв’язки з Ґюленом, який живе в США з 1999 року.