Про львівських дітей-мауглі Любомира і Юрчика вже більше трьох років дбають у дитячому будинку-інтернаті, намагаючись повернути хлопчиків до нормального життя

Про подальшу долю хлопчиків розповіли у департаменті соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, пише Politeka.

Нагадаємо, у липні 2013 року у львівській квартирі в центрі міста після анонімного дзвінка спеціальна комісія знайшли двох хлопчиків, яких батьки прирекли на звіриний спосіб життя. Діти їли з підлоги, спали на лахмітті й ніколи не виходили з дому.

Як повідомили у департаменті соціального захисту Львівської облдержадміністрації, 4 квітня 2014 року в Роздольський дитячий будинок-інтернат були прийняті Любомир 1998 року народження та Юрій 2007 року народження, де й перебувають до теперішнього часу.

«Опікуном дітей є директор установи Корда Роман Степанович», — відзначили в адміністрації.

rebenok2

За інформацією департаменту, за цей час (брати в інтернаті вже 2 роки 9 місяців — ред.) у розвитку дітей відбулися позитивні зміни.

«Любомир спочатку не йшов на контакт ні з дітьми, ні з дорослими. Забивався в кут, коли нервував бив себе по обличчю», — розповідають в департаменті соціального захисту.

Співробітники департаменту соціального захисту вважають, що зараз Любомир став більш відкритим. Позитивно реагує на оточуючих його людей, не боїться гостей. Самостійно бере іграшки, але обслуговувати себе сам не може.

Що ж стосується молодшої дитини, Юрчика, то, за словами представників соцслужб, він спочатку сам не ходив, їв тільки молочні суміші з пляшечки.

«Юрчик спочатку сам не ходив, їв тільки молочні суміші з пляшечки. Наразі він сам ходить, бігає, стрибає, самостійно їсть ложкою. Це світлий, позитивний хлопчик, який йде на контакт з усіма», — поділилися соціальні працівники.

rebenok1

Про молодшого хлопчика в департаменті кажуть, що Юра добре розуміє слова «можна» й «не можна», знає частини тіла та вміє їх показати, вітається за руку, без сторонньої допомоги становить пірамідку, накладає геометричні фігурки, знає дитячі пальчикові ігри: «кра-кра ворона»,»кую, кую чобіток «.

«Юрчик почав вимовляти окремі звуки, слова: «ма-ма»,»ба-ба». Добре копіює дії дорослих. Частково може себе обслужити: вміє роздягнутися, самостійно взуває та роззуває взуття», — констатують у відділі соцзахисту.

За відомостями департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, мати й батько час від часу відвідують своїх дітей та привозять їм подарунки.

На питання: які заходи відповідальності були застосовані до адміністративних та виконавчих органів, які замовчували цю історію, у департаменті, на жаль, не відповіли.

Фото: vesti, КП в Україні