ДСНС вдалося добитися «серйозної» знижки при закупівлі пожежних машин

За результатами тендера, Державна служба України з надзвичайних ситуацій 3 травня заявила про намір укласти угоду з ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина» (Чернігівська область) на придбання пожежно-рятувальних автомобілів загальною вартістю 600,5 млн грн.

І ось Прилуцький завод повинен надати 120 машин до частини технічної служби ГУ ДСНС України, що у Вишневому Київської області.

Виходить, що вартість одного спецавтомобіля становить 5 млн грн. А лише рік тому «Пожмашина» відпустила державі пожежну машину по 4,6 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендер стало ПрАТ «Автотранспортник» киянина Валентина Затхея. Фірма йшла з пропозицією вищою на 0,04% від «Пожмашини» і під час аукціону не зробила жодного пониження ціни.

І вийшло, що на тендері ДСНС вдалося зекономити тільки 300 тис. грн від анонсованої загальної ціни.

пожарные-сша

Варто зазначити, що «Пожмашина» зареєстрована у Прилуках Чернігівської області на кіпрську компанію «Ідехус лімітед». Бенефіціаром вказано директора «Пожмашини» Олега Борща, який ішов у Чернігівську облраду від Радикальної партії. Підписантом «Пожмашини» є Валерій Іващенко, депутат Прилуцької райради від Радикальної партії.

Варто зазначити, що з прилуцьким заводом був пов’язаний Сергій Авер’янов, який із червня 2015 року по травень 2016 року працював першим заступником нинішнього голови ДСНС Миколи Чечоткіна. Крім партійних інтересів, ЗМІ віднайшли і родинно-кумівські зв’язки. Так, бенефіціар «Пожмашини» Олег Борщ є давнім товаришом та кумом подружжя Авер’янових.

Цікавим є те, що Радикальна партія не раз «шантажувала» Раду при прийнятті бюджету. Так, при голосуванні за кошторис 2016 року, Ляшко та його фракція не голосували, поки у проекті не з’явилося 400 млн грн. на закупівлю пожежної техніки.

Під час голосування за держбюджет-2017 «радикали» одержали вже 600 млн грн на пожежні машини.

Спасатель-пожарный-Украина

Нагадаємо, звинуваченого в корупції голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій поновили на посаді.

Розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС скасував Окружний адміністративний суд Києва. Він визнав його протиправним.

Таким рішенням суд відновив Сергія Бочковського на посаді з 25 березня 2015 року.

Джерело: Главком