Журналіст Юрій Романенко різко відреагував на нову ініціативу з Верховної Ради

Як передає Politeka, прo це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Гетманцев — це прекрасний приклад ідіота, який керуючись благими намірами, як він їх бачить зі своєї вузької ніші, вистилає дорогу в пекло для всієї системи в цілому. Нова ініціатива по таксистам з цієї опери. Таке враження, що Гетманцев хоче, порушити проти Зеленського все базові групи, що його підтримували на виборах, щоб у президента не залишилося ніяких альтернатив, окрім Коломойського», — зазначив Романенко.

Юрий Романенко

За його словами, таким чином рейтинг Зеленського може впасти.

«Оскільки Зеленський ігнорує невдоволення, то, значить, він згоден з такою політикою. А раз він згоден, то це означає, що потрібно заряджати по самому Зеленському. Чи не Гетманцев винен, а Зеленський, який розв’язував руки Гетманцева. Ось так Володимир Олександрович, ваш рейтинг буде злитий в унітаз разом з діджіталізаціей і невгамовними апетитами Коломойського», — заявив Романенко.

Трагедия омрачила победу Усика: врачи ничем не смогли помочь, весь мир скорбит

Раніше помічник депутата Данила Гетманцева («Слуга народу») Дмитро Михайленко виступив за введення системи фіскального контролю над таксі. Про це він написав у Facebook.

«В Україні зараз кілька концепцій оподаткування послуг таксі та перевізників. Наприклад, пропозиції по патентах: індивідуальний перевізник — не підприємець, дозвіл/патент на один рік вартістю 1 мінімальна зарплата, куди включені всі податки, з оборотом до 42 тис. гривень на місяць, без РРО, без ЄСВ, без військового збору «, — написав Михайленко.

При цьому він зазначає, що цей варіант лояльний до платників податків, але не запобігає зловживанням в оподаткуванні на ринку таксі. Як компромісний варіант пропонується законодавчо встановити диспетчерських посередників, які зареєстровані як юрособа і повідомляють про податки таксистів державі, оскільки збирає всю інформацію про поїздки.

такси

Також пропонується розділити перевізників на таксі (професійний вид діяльності) і на замовлення (любителі, мінливий дохід). Крім 2 і 3 групи також пропонується додати 1-ї групи єдиного податку як більш функціональну альтернативу патентуванню. Михайленко вважає, що даний варіант фіскального контролю над таксі більш ліберальний, вимагає незначних змін в законодавство.

Нагадаємо, як відкрити ФОП в Україні: інструкція по всім способам.

Як повідомляла Politeka, українців позбавлять важливої послуги, якою користуються мільйони: подробиці рішення.

Також Politeka писала, що Романенко розповів про хитрий хід команди Зеленського.