Погода в Україні 9 листопада, в п’ятницю, буде прохолодною і вітряною. Жителям яких регіонів краще одягнутися тепліше — читайте далі в матеріалі

Антициклон панує в Україні, формуючи ясну холодну погоду. Опадів в п’ятницю не буде, зате, за словами синоптиків, вітер буде помірно-сильний, а вранці очікується туман.

Температура повітря повсюдно буде знижуватися, вночі стовпчики термометрів в деяких областях опустяться до -4 градусів. Днем в середньому по країні буде 7-12 градусів тепла.

На вихідних погода істотно не зміниться, хіба що вітер ще більше посилиться, а це значить, що холод буде відчуватися гостріше.

Далі — докладний прогноз по регіонах України

На західній Україні 9 листопада буде ясна суха погода. Вдень температура повітря підніметься до 10-12 градусів тепла, вночі буде близько нуля. Найтепліше буде в Закарпатті, тут повітря прогріється вдень до +16 градусів.

Погода на 9 листопада в Україні

На півночі України вдень і вночі погода буде без опадів. Вночі морози до -3, вдень 9-11 градусів вище нуля. Вітер південно-східний 5-10 метрів на секунду.

У східних областях буде малохмарна погода, хоча тут найбільше відчуватиметься холод. Вдень температура буде не вище 7-9 градусів тепла, вночі термометри покажуть 3-4 градуси морозу.

Зарплаты рекордно вырастут, но часть украинцев потеряет работу: что уготовила власть

У центральному регіоні вдень повітря прогріється до 11-12 градусів вище нуля, вночі очікується 1-2 градуси морозу.

На півдні України вночі все ще температура тримається вище нуля, а вдень буде близько 12 градусів тепла. У Криму 11-13 градусів зі знаком плюс вдень, а вночі +3.

Погода в Києві 9 листопада буде ясною протягом всього дня, хоча вранці можливий туман. Вночі можливі заморозки і зниження температури до -2 градусів. Вдень термометри покажуть 7-10 градусів вище нуля.

За даними центральної геофізичної обсерваторії, найтепліше в Києві в цей день за останні 130 років було в 1927 році, тоді температура піднялася до 16,5 градусів. Найхолодніше всього 9 листопада було в 1942 році, тоді в Києві було -11,8.

погода в ноябре, прогноз погоды на ноябрь 2018, осень, листья, прогулка

За народним календарем 9 листопада — день пам’яті преподобного Нестора Літописця Печерського, автора знаменитої «Повісті временних літ». У цей день, за спостереженнями, починала замерзати вода в річках і озерах. А у зайців починала біліти шерсть — значить, зима вже майже настала.

Народні прикмети 9 листопада

  • Якщо гусак 9 листопада на лід виходить, то плавати довго по воді буде, тому що зима настане нескоро.
  • Іній на деревах — до морозу.
  • Туманний ранок — до відлиги.
  • Якщо 9 листопада дати обітницю (обіцянку) і виконати її, то все погане залишиться позаду. Але того, хто не виконає обіцяного, чекає біда.

Нагадаємо, львів’ян попередили про морози: відомий точний прогноз.

Як повідомляла Politeka, прогноз погоди на тиждень: холоднеча і тепло розділять Україну.

Також Politeka писала, що осінь порадує останнім теплом: коли вдарять перші морози в Україні.