В прошлом мужчина занимал должность главы Министерства обороны

В пятницу, 13 июля, на 88 году жизни в Норвегии умер Торвальд Столтенберг — отец генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга.

В сообщении пресс-службы Лейбористской партии Норвегии говорится, что политик долгое время боролся с тяжелой болезнью, которая в силу возраста в конечном итоге победила: мужчина умер в собственном доме в окружении родных и близких.

Руководитель партии Йонас Гара Стере выразил соболезнования и отметил, что Столтенберг-старший никогда не имел привычки сдаваться, а люди для него всегда были высшей ценностью.

Столтенберг-старший с 1979 по 1981 год возглавлял Министерство обороны Норвегии, а с 1987 по 1989 — Министерство иностранных дел. Затем политик год работал постоянный представителем страны в ООН, после чего вернулся на пост главы МИД.

Торвальд Столтенберг

Нагадаємо, як передавала Politeka, перспективи вступу України до НАТО не такі, як розказують деякі політики. НАТО потрібно підтримувати Україну, щоб втримати на гачку та продемонструвати Росії та іншим країнам, що ми перебуваємо в їхній орбіті.

«Розмови довкола вступу України в НАТО сьогодні – це тільки гра слів, адже принаймні наступні 15-20 років нас туди ніхто не прийме. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявивши, що Україні потрібно реформувати багато напрямків, це зокрема і боротьба з корупцією, і військово-промисловий комплекс», – впевнений політик Дмитро Співак.

Також він додав, що питання вступу України до НАТО – це питання перспективи. Тобто, перекладаючи з дипломатичної мови, це означає, що найближчі 10-20 років Україна не стане реальним членом НАТО.

Столтенберг

Країни НАТО звернулися до Росії з закликом вивести війська з Донбасу і призупинили будь-яке цивільне і військове співробітництво з Москвою. Про це йдеться в декларації, підписаній учасниками саміту НАТО, який стартував у Брюсселі 11 липня.

Країни Північноатлантичного альянсу закликали Кремль відмовитися від будь-якої військової, фінансової чи політичної підтримки бойовиків на Донбасі, а також вивести з українського регіону свої війська і все військове обладнання.