Етап Кубка України зі спортивного автомототуризму відбувся в райцентрі Березівка ​​Одеської області, повідомляє «Траса Е-95«.

Березівський районуперше приймав змагання такого високого рівня. Тепла погода сприяла тому, що зібралося багато глядачів, як місцевих, так і приїжджих.

Учасників змагань вітали голова районної ради Віталій Мосійчук та президент обласної федерації спортивного туризму Анатолій Павлов.

Страшное столкновение на гонках: раллийная машина въехала в жюри (видео)

Колона автомобілів (31 екіпаж у складі пілота і штурмана) вирушила до околиць пам’ятного знака «43 підпільники». Саме там відбулися змагання на дистанції «Тріал» і GPS-орієнтування.

У них брали участь позашляховики з колісною формулою 4х4 — ЛуАЗ, УАЗ, «Нива», «Джип», «Міцубісі», «Тойота», «Ніссан» та інші, а також квадроцикли.

Неподалік розташувався і наметовий табір учасників змагань, де для них працювала польова кухня. Там можна було підкріпитися гречкою з м’ясом.

Загальна протяжність ділянки 2 км передбачала подолання підйомів, спусків, трамплінів, болотистої місцевості та швидкісного відрізка.

Наступного дня відбулися змагання спортивних мотоциклів на дистанції «Мото» (в піщаному кар’єрі біля села Заводівка). 15 мотоциклістів на спортивних байках класу «Ендуро» (марки «Хонда», «Ямаха», «Судзукі», КТМ), долали смугу перешкод зі старих покришок, а також круті підйоми та спуски.

Завершили свято автомотоспорту в Березівці підбиттям підсумків та нагородженням.