Дестабілізація ставить за мету зупинити євроінтеграцію України

У наступний тиждень в Україні має розпочатися втілення в життя плану дестабілізації ситуації в країні, повідомляє Апостроф.  Видання наводить слова, начальника департаменту захисту національної державності СБУ Анатолія дублик, який заявив, що у СБУ і Служби зовнішньої розвідки України є інформація про підготовку Росією такого плану.

Відомство повідомляє, що втілення якого має розпочатися 15 листопада. За його словами, ці дані збігаються з вмістом так званого плану «Шатун» — масиву інформації, вилученої з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова.

Згідно деталей плану, 15 листопада нібито повинна початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а через два дні темою тарифним майданом. Серед основних цілей, яких будуть намагатися досягти провокатори, — організація дострокових парламентських виборів з метою приведення до влади проросійських сил і перегляду зовнішньополітичного курсу України.

«Першою проміжної датою, згідно з отриманими нами даними, визначено 24 листопада — це день, на який заплановано проведення саміту Україна — ЄС», — сказав дублик.

За його словами, дестабілізація ситуації повинна стати додатковим важелем для проросійськи налаштованих сил Європарламенту, щоб відкласти питання про надання Україні безвізового режиму. На тлі протестів, за інформацією СБУ, готується загострення і в зоні АТО.

Раніше від українських спецслужби вже надходила інформація про підготовку провокацій з боку Росії. Так, глава СБУ Василь Грицак стверджував, що в РФ розробили план із дестабілізації ситуації в 10-15 регіонах України протягом листопада і вже виділили на це бюджет.