У Львові розгорається скандал навколо газети «Російський вісник»

У понеділок, 15 листопада, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк офіційно звернеться до Служби безпеки з проханням з’ясувати момент відповідності законам України матеріалів, розповсюджуваних Російською громадою міста, передає «Погляд».

Книга журналиста LA Times о донецком аэропорте выдвинута на престижную премию

«Я був шокований. Це відверта антиукраїнська пропаганда, яку видають буквально за якихось 200 м від обласної ради», — розповів він після огляду приміщення на Короленка,1, де поки ще розташовуються російське суспільство.

«Це журналістський проект в прямому сенсі цього слова, — пояснив він свою думку. – Це дайджест, 90% якого – контент з російських сайтів. Ба більше, зустрічаємо тут і прямі, не коментовані та не прийняті в контексті передруки з сепаратистських ресурсів, наприклад, сайту «Російська весна».

За даними Гірняка, ображаючий українців ресурс видається за гроші громади і не має зовнішніх інвестицій.

Відзначається, що газета «Російський вісник» зареєстрована 1 березня 1999 року. Адреса редакції збігається з адресою фактичного перебування кількох російських організацій, зокрема Російського культурного центру.

Задекларований тираж – 500 примірників. Редактором зазначено невідомого в журналістських колах Львова Олександра Катачина.

Засновники і видавці, як це передбачено законодавством – не вказані. Зате задекларовано, що «Російський вісник» — це газета російської громади Львівської області.