Депутат Харківської облради Олександр Губін не задекларував частку дружини в російській фірмі, яку сам очолює

З такою заявою про декларування завідомо недостовірної інформації в НАБУ звернулися юристи.

Слід зазначити, що сигналом для звернення послужило повідомлення активістів ГО «Харківський антикорупційний центр».

Какой автопарк может позволить себе Семерак на одну зарплату (фото)

Так, за декларацією депутата Губіна за 2016 рік, ні в окупованому Криму, ні за кордоном його родина не має бізнесу. Тим часом, в Єдиному реєстрі юридичних осіб РФ є відомості про внески Ірини Губиной в статутні капітали п’яти фірм на загальну суму понад 1,6 мільйона рублів.

При цьому, як з’ясувалося, дві з п’яти фірм — ТОВ «Престиж Автомоторс» і ТОВ «Престиж Авто Крим» — зареєстровані на території окупованого Криму за російським законодавством. Партнером Ірини Губиной в ТОВ «Престиж Авто Крим» є депутат Харківської міськради Ігор Аріх, який теж у своїй декларації не вказав цю фірму.

Таким чином, депутат Губін і його дружина володіють 5 земельними ділянками, житловим будинком на 171,1 кв. м. у Терновій і 43,1 кв. м. в Харкові, житловим будинком, комплекс 8 642 кв. м. в Васищеве, нежитловими приміщеннями площею 160,8 кв. м в Ялті, і ще двома житловими будинками.

Крім того, подружжя Губіна володіє 13-ма транспортними засобами, серед яких три автомобілі марки Mercedes Benz, Toyota RAV4 і Porsche Cayenne.

Також у власності родини є п’ять елітних годинників, у Ірини Губиної є шуба з шиншили та цінні ювелірні вироби.

У розділі «Корпоративні права» депутат вказав, що робив внески в статутні фонди підприємств ПП «Транс-Інвест», ТОВ «Престиж Авто Сіті», ТОВ «Рибальський-мисливський клуб» Фортуна «, ТОВ» Транс-інвест «. У Ірини Губиной задекларовані внески в ПП «ТМ Віра».

В результаті дохід депутата від підприємницької діяльності за рік склав 406 тисяч гривень, а його дружини — 300 тисяч гривень. При цьому доходи за межами країни не вказані.

Також декларації Губін вказав, що позичив друзям 1,5 мільйона доларів, а готівкою подружжя Губіни «зберігають» 250 тисяч доларів і 2,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, як писала раніше Politeka, міністр екології України продовжує шокувати українське суспільство. Крім скандалів з корупційними схемами міністра екології України Остапа Семерака громадськість не перестає дивувати чиновник з Кабміну.

За матеріалами 24tv