Генеральна прокуратура відкриє кримінальне виробництво про держпереворот в Україні за заявою колишнього президента Віктора Януковича

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, після проведення засідання Регламентного комітету.

«Ми розглянемо, зареєструємо відповідно до чинного законодавства кримінальне провадження про державний переворот, передамо до відповідного підрозділу Генпрокуратури України, вивчимо і приймемо законне обґрунтоване рішення», — сказав він.

Як писала Politeka, поява побіжного екс-президента України Віктора Януковича викликало резонанс серед українських користувачів соцмереж.

Однак цього разу «легітимний» здивував не своїми заявами, а зовнішнім виглядом. Українці відзначають, що Янукович помітно постарів і припускають, що його здоров’я за останній час різко погіршився.

Сьогодні, 6 липня, в Оболонському суді Києва продовжився процес у справі про держзраду Януковича. Також повідомлялося, що екс-президент подав у ГПУ заяву про те, що в Україні стався “державний переворот”.

Янукович звернувся до військової прокуратури з проханням притягнути до кримінальної відповідальності людей, причетних до «перевороту».

Джерело: Politeka