У Рівному суддя заради вигідного рішення «воскресив» людину

Подробиці суддівського скандалу повідомляють в програмі «Бандерлоги» одного з українських телеканалів.

Юрий Одарченко о планах Тимошенко и имитации прозрачного отбора судей (видео)

Передісторію розповіла Людмила Голубинська — голова Громадського об’єднання по боротьби з організованою злочинністю і корупцією в Рівненській області.

За її словами, в суді розглядали справу про земельні паї вартістю мільйони доларів — раніше протягом тривалого часу ділянкам володіли місцеві жителі. Але міська рада винісла рішення про передачу цієї землі стороннім особам.

У матеріалах цієї справи є заява від імені мертвої людини. Лідія Самолюк померла 24 березня 2006 року, а вже через 4 дні — 28 березня — вона «особисто» принесла документ на стіл місцевого судді, який двічі був в списках Ради суддів України і одночасно очолював Раду суддів в Рівненській області, — Петра Денисюка.

У документі йдеться про те, що вона нібито відмовляється від власної земельної ділянки.

В результаті землі був продані приблизно за 6 мільйонів доларів, каже Голубинська. Зараз, щоб уникнути незручних запитань журналістів Денисюк втік у тривалу відпустку.

«У нього багато порушень, він боїться питань. Він скаржився генеральному прокурору і до Ради суддів нібито на хуліганські дії », — каже Голубинская.

Депутати ВР, дізнавшись про те, що сталося в рівненському суді інцидент, подали заяву до Вищої кваліфікаційної комісії з проханням провести перевірку. Але там, щоб дати правову оцінку діям Денисюка пишуть листа знову такі мертвій Лідії Самолюк. Звичайно ж, не отримавши відповіді, дисциплінарна комісія виносить рішення, що Денисюк нічого не порушував.

Нагадаємо, суддя-феодал забезпечив всю сім’ю елітною нерухомістю.

Джерело: Politeka