Восени політична ситуація в Україні може зайти в непростий піку

Таку думку озвучив народний депутат з «Блоку Петра Порошенко» Валерій Карпунцов.

От медреформы выиграют вовсе не простые украинцы – эксперт (видео)

«На те є підстави. Більшої актуальності набудуть розмови про зміни до Конституції щодо перерозподілу повноважень між президентом, урядом і парламентом. Вони матимуть тактичний характер для досягнення стратегічних цілей. Буде не просто. Це факт», — заявив він.

Нардеп зазначив, що з реформами теж складається непроста ситуація.

«З реформами теж не все гладко. Наприклад, те, що пропонують по медичній, навіть реформою назвати важко. Це, скоріше, експеримент над українцями. Що буде з пенсійною — подивимося. З того, що пропагують, виходить, що розповідають добре, але поки незрозуміло, що вона дасть і які в підсумку отримаємо показники. За освітою також проблеми. Я довіряю професіоналам. В даному випадку Олександру Співаковському (нардеп, заслужений працівник освіти України. — ред). За його словами, це не поліпшення, а просто жах — ми добиваємо вищу освіту», — заявив Карпунцов.

Він зазначив, що законопроекти завжди можна доопрацювати. Однак є ймовірність, що парламент можуть змушувати голосувати з певних питань.

«Не треба забувати, що до сих пір не вирішені ряд кадрових перестановок — ЦВК, Рахункова палата, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, міністр охорони здоров’я, міністр аграрної політики, міністр інфорполітікі. Країна просто перетворюється в повне в.о. Це дуже погано. Я думаю, народні депутати будуть піднімати ці питання на сесії », — підсумував нардеп.

Как уже сообщала Politeka, появились новые подробности об изменениях, которые коснутся украинской медицинской сферы после медреформы.

Также стало известно о том,что  медицинская реформа предусматривает изменение финансирования системы здравоохранения.

За матеріалами «Цензор».