Білоруський лідер Олександр Лукашенко вніс ясність щодо того, чому він не був присутній на навчаннях «Захід-2017« в Росії разом з президентом РФ Володимиром Путіним

Зокрема, за словами глави Білорусі, обидва президенти заздалегідь домовилися, що вони проінспектують різні ділянки навчань.

«Спочатку ми планували, що будемо разом в Борисові (центр Білорусі).

Путин готовит вторжение в Беларусь: раскрыта важная деталь

Але потім вирішили, що Володимир Путін на півночі в Ленінградській області (РФ), а я в центрі. Я радий, що мені довірили основний майданчик навчань «, — сказав білоруський президент, передає Знай.ua.

Знайшлося місце в словах Лукашенка й жарту: «Якщо снаряд в одне місце — двох відразу не стане».

Результатом навчань Лукашенко залишився задоволений. За його словами, все не було показухою. Це була справжня перевірка боєготовності на випадок війни, яка, Лукашенко сподівається, не почнеться.

«Ми всі завдання повністю реалізували. Ми відпрацьовували дії не тільки збройних сил нашої армії, яка постійно дислокується в Білорусі, але і систему територіальної оборони Союзної держави. У Росії відпрацьовували наші задуми, там працювали наші збройні сили та наша техніка, озброєння, яка не може застосовуватися у нас «, — сказав президент Білорусі.

В останній день навчань «Захід-2017» Лукашенко був на полігоні «Борисовський», а Путін 18 вересня побував на полігоні «Лужский» в Ленінградській області.

Навчання “Захід-2017” почалися на території Росії і Білорусії 14 вересня. У них беруть участь майже 13 тисяч осіб, сотні танків, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також десятки бойових кораблів і вертольотів.