Валерія Гонтарева — голова Національного банку України — вже півроку перебуває у відпустці і не проживає в Україні

Журналістам стало відомо, що 10 травня був останнім робочим днем ​​Гонтаревої на посаді очільниці НБУ, пише «Стена».

Политик рассказала, сколько денег потеряли простые украинцы из-за преступлений Гонтаревой

Зараз вона перебуває в тривалій відпустці, оскільки займатися її звільненням повинні у Верховній Раді. Нагадаємо, згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Рада за поданням президента терміном на 7 років.

Іншими словами, Гонтарева буде сидіти у відпустці до тих пір, поки президент не подасть до парламенту подання на її звільнення і Рада не прийме відповідне рішення.

Перші місяці — період з 11 травня по 7 серпня включно — Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. Вона використовувала залишки щорічних відпусток, які накопичилися з 2014 року.

А в період з 8 серпня по 26 вересня глава Нацбанку перебувала у відпустці за свій рахунок і за рахунок відгулів. На даний момент Гонтарева продовжує залишатися у відпустці, але вже без збереження заробітної плати.

Виконуючим обов’язки голови НБУ з травня є Яків Смолій.

Також стало відомо, що Валерія Гонтарева тривалий час не перебуває на території України.

Разом із синами і чоловіком вона проживає в одній з європейських країн. Будинок під Києвом виставлено на продаж, а машини на яких пересувалася сім’я, записані на баланс спільної з Петром Порошенком  фірми.

Можна зробити висновки, що Гонтарева і не збирається повертатися в Україну, попередньо зачистивши всі кінці своїх злочинів перед державою.

Нагадаємо, суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження стосовно голови НБУ Валерії Гонтаревої і власника банку “Фінанси і кредит” Костянтина Жеваго.