В Україні задумалися над скасуванням ПДВ на роумінг

Про це пише Znaj.ua.

Українська комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації прийняла рішення полегшити мобільним операторам життя і врятувати від зайвих податків. У регуляторі представили новий законопроект, який передбачає вкрай важливу новацію для ринку мобільного зв’язку — послуги міжнародного зв’язку та роумінг пропонується внести в список операцій, які підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою.

Мобільщики протягом довгого часу лобіюють скасування ПДВ для міжнародного роумінгу. Оператори згодні один з одним в тому, що поточне законодавство в частині ПДВ дискримінує їх. Їхнє обурення зрозуміло, так як відповідно до законодавства, операторам послуг міжнародних транспортних перевезень ПДВ відшкодовують, а за міжнародні телеком-послуги — ні.

Чи зможуть абоненти побачити зниження цін на міжнародні послуги в межах 20%? Найімовірніше, не варто цього чекати. Голова НКРЗІ Олександр Животовський повідомив, що скасування ПДВ прямо не впливає на вартість роумінгу, а мобільні оператори, як і раніше, будуть встановлювати ціни на свій розсуд.

«На вартість роумінгу впливає маса різних чинників — від ставок інтерконекту до угод за ставками між державами. Це тільки один з елементів, і зараз не можна говорити, що він істотно вплине на ціни», — зазначив він.

Як вже повідомляла Politeka, генеральна прокуратура направила до суду запит на арешт даних українських операторів. Нагадаємо, скасування роумінгу з ЄС може спустошити кишені українців.

Джерело: Znaj.ua