Обстріл Новолуганське завадив представниками російської сторони Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) перетнути КПВВ «майорських»

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

«18 грудня близько 17:00 бойовики обстріляли з використанням РСЗВ населений пункт Новолуганське, що призвело до масових руйнувань і жертв серед місцевого населення», — йдеться в повідомленні.

У штабі АТО відзначили, що на цей же час повинен був початися перехід лінії розмежування офіцерами російської сторони СЦКК через КПВВ «майорських», який знаходиться недалеко від району обстрілу.

«Українська сторона СЦКК була змушена припинити перехід через КПВВ і перенести його на наступний день», — додали в прес-центрі.

Российские офицеры уходят из СЦКК: что это значит для Украины

При цьому керівник представництва терористів в СЦКК Руслан Якубов заявив, що українська сторона «зриває перехід українськими і російськими офіцерами лінії зіткнення».

«Весь особовий склад представників Російської Федерації в СЦКК, який перебував на території обох республік, повертається в Донецьк. Представництво» ДНР «в СЦКК надасть необхідне сприяння в розміщенні офіцерів», — поскаржився Якубов.

За його словами, українська сторона не надала транспорт для представників російської армії для перетину лінії зіткнення.

Відзначимо, повторна спроба виходу відбудеться сьогодні, 19 грудня.

Нагадаємо, в результаті обстрілу бойовиками населеного пункту Новолуганське в понеділок, 18 грудня, де ворог застосував по мирних жителях реактивні системи залпового вогню, поранення отримали 8 мирних жителів, пошкоджено 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, 10 п’ятиповерхівок.

Також снаряди потрапили в школу, садочок і місцеву амбулаторію. Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджений і газопровід.

Джерело: Politeka