Самогубство Адольфа Гітлера за допомогою невідомого рентгенівського знімка було доведено в ще 2000-х роках

Про це повідомив головний науковий співробітник Інституту російської історії РАН Василь Христофоров.

За його словами, тоді до Центрального архіву ФСБ прибув американський професор, який попросив показати фрагменти щелепи фюрера, що зберігаються в архіві.

«І раптом, несподівано для співробітників архіву, він дістав з портфеля рентгенівський знімок щелепи, зроблений за життя Гітлера», — розповів Христофоров.

Як з’ясувалося, цей знімок таємно зберігався в архівах американських спецслужб з кінця Другої світової війни. Дослідник із США ретельно порівняв його з щелепою і підтвердив повний збіг.

«Якби результати не співпали, гадаю, обов’язково піднялся б галас. А так він поїхав, і ніде інформація про цей візит не пройшла», — зазначив представник РАН.

Христофоров також зазначив, що популярна гіпотеза про втечу Гітлера до Латинської Америки підтверджується тільки свідченнями людей, які померли або, можливо, були вигадані.

Слід зазначити, що в жовтні минулого року ЦРУ розсекретило свідчення одного зі своїх інформаторів. Він стверджував, що колишній есесівець Філіп Сітроен зустрічався після закінчення Другої світової війни з Гітлером, що переховувався в Колумбії під прізвищем Шріттельмайер.

За офіційною версією, Адольф Гітлер разом з дружиною Євою Браун наклав руки 30 квітня 1945 року в Берліні під час штурму німецької столиці радянські війська. Їх тіла були спалені в саду рейхсканцелярії.

Нагадаємо, як раніше писала Politeka, оприлюднено гастрономічні пристрасті найвідоміших диктаторів ХХ століття. Адольф Гітлер був вегетаріанцем і до кінця життя харчувався лише картопляним пюре і бульйоном. Деякі стверджують, що його прихильність до вегетаріанської дієти обумовлена ​​ідеологічними мотивами, але є думка, що він вважав утримання від м’яса способом боротьби з постійним здуттям і запорами.

За матеріалами «РИА Новости«