Квітневий сніг, який випав в Японії, збігся з цвітінням сакури

Так, в країні, в префектурі Фукуї, вперше за 17 років випав квітневий сніг, що співпало з цвітінням сакур.

Відзначається, що висота снігового покриву в деяких місцях становила 7-11 сантиметрів, а температура повітря відповідала лютневої нормі — вище 4-5 ° С.

За прогнозами метеорологів, після снігопадів в регіон прийдуть дощі, відзначають метеорологи.

Сезон цвітіння сакури на півдні Японії починається ще в середині січня. І досягає своєї вершини в березні-квітні.

Крім того, днями в Токіо стався найсильніший снігопад, через який виникла маса проблем. Машини застрягли в снігу, поїзди перестали ходити, а в аеропорту скасували 250 міжнародних рейсів.

снег, япония

«У Токіо не було снігу 4 роки, — розповідає житель столиці Юкімура, ім’я якого за дивним збігом перекладається як« Снігова село». — Але 4 роки тому снігопад був ще гірше, і ніхто не був до нього підготовлений. На цей раз про нього, здається, знали всі крім мене. Ось так сюрприз!».

 

Нагадаємо, як раніше писала Politeka, з дня трагедії на Чорнобильській АЕС минуло вже практично 32 роки. Тоді, 26 квітня 1986 року в результаті вибуху на 4-му енергоблоці стався викид в атмосферу величезної кількості радіоактивних речовин. Найбільших збитків радіаційна хмара завдало місту Прип’ять.

За словами місцевих жителів, Прип’ять вони запам’ятали як місто з широкими вулицями, високими будинками і багатою природою.

«Прип’ять був містом — казкою, містом троянд, молодості, дітей. Середній вік городян був 28-30 років. Широкі вулиці, високі будинки, багата природа. Просто рай на землі. Ніхто з нас не усвідомив масштаб трагедії. Ми не злякалися, напевно, тому, що не зрозуміли на скільки все серйозно. Нам сказали закрити вікна, робити вологе прибирання, пити побільше рідини», — розповіла колишня мешканка Прип’яті Марина Сівець.

В результаті вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС ввечері 26 квітня, всі жителі міста були евакуйовані назавжди. Сьогодні Прип’ять — це місто-привид, в якому лише днями вперше за три десятиліття спалахнув електричне світло.

Прип’ять була побудована для працівників атомної станції і перебувала всього в трьох кілометрах від атомної енергостанції.

Згідно з останнім переписом населення в листопаді 1985 року, в ньому проживало понад 47 тисяч осіб і більш ніж 25 національностей. Всього місто був розрахований на 75-85 тисяч чоловік. Середній вік місцевих жителів становив 28-30 років.

За матеріалами Tjournal