Курс долара почали качати в різні боки

Так, в середу, 10 жовтня, торгівля на міжбанку розпочався зростанням валютних котирувань на 2 копійки — до 28,01-28,06 грн/$. Після чого пожвавилися валютні продавці і курс почав скочуватися вниз.

Ринок спочатку відійшов до 27,9950-28,01 грн/$, а потім ще нижче — 27,98-27,99 грн/$. Поки продажі перевищують поточну пропозицію, проте, учасники ринку припускають, що скоро відбудеться поступове зростання попиту.

Нацбанк ще не робив пропозицій по покупці валюти в Matching, можливо чекає більш істотного провалу валютних котирувань. Але скарбники чекають його появи на ринку.

курс доллара в октябре, гривна, валюта, деньги

Відзначимо, вчора чиновники намагалися зібрати на міжбанку всі надлишки. Придбали за різними оцінкам до $ 10 млн. Безготівкового долара близько курсової позначки 28,07 грн/$. За підсумками валютних торгів, 9 жовтня «американець» подешевшав на 7 копійок і зупинився на рівні 28,02-28,04 грн/$. Найближчими днями, за оцінкою фінансистів, повинні стати поворотними для валютного ринку.

Експерти очікують, що днями відбудеться тест нижньої межі сформованого торгового діапазону в районі 28,0 грн/$. Якщо він виявиться вдалим, то відкриється дорога до області 27,80 грн/$, якщо немає, то курс підніметься до верхньої межі 28,20-28,30 грн/$.

курс валют

Зазначимо, стало відомо, скільки українців отримують неофіційну зарплату. В Україні досить високий рівень тінізації оплати праці. 46% суб’єктів господарювання, які перевірялися на предмет виплат зарплат «в конвертах», мають порушення. Про це заявив виконуючий обов’язки заступника голови ДФС України Євген Бамбізов.

«За даними Держстату, 8 мільйонів з 26 мільйонів працюючих українців отримують зарплату в конвертах – повністю або частково. Тобто масштаби вельми істотні », – повідомив він. Тінізація оплати праці призводить до недоотримання величезних сум податків місцевими бюджетами, додав чиновник. У жовтні почнеться масова перевірка роботодавців на предмет нелегального працевлаштування. Штраф для роботодавця за одного неоформленого працівника складе 112 тис. Грн.

Нагадаємо, який курс долара очікує українців у 2019 році.

Як повідомляла Politeka, експерти розповіли, від кого залежить курс долара.

Також Politeka розповідала, як зашкодить і від чого врятує е-гривня.

За матеріалами UBR.ua