Відомий педіатр Євген Комаровський розвіяв міфи про воду, які можуть нашкодити дітям

Кандидат медичних наук звернувся до українців на своїй YouTube-каналі. Він розповів батькам правду про кип’ятінні води.

Євген Комаровський відзначив, що процедура важлива для дезінфекції рідини. Доктор порадив кип’ятити воду, тільки якщо батьки сумніваються в її чистоті або існує високий ризик мікробного зараження для дитини. Так само потрібно вчиняти і під час приготування сумішей.

ребенок, вода, ножки

А ось купати дитину Євген Комаровський закликав виключно в звичайній воді. Але попередньо краще зменшити інтенсивність мінералізації, використавши спеціальні фільтри або пом’якшувачі.

«Кип’ятити воду для купання — це витрачати дуже великі гроші, тому дитина, в більшості випадків, в кип’ятінні води не потребує», — підкреслив доктор Комаровський в освітньому відеоролику. Він звернув увагу, що зайва турбота про чистоту може зробити дітей вразливим до алергічних реакцій. Крім того, кип’ячена вода загрожує по необережності ошпарити малюка.

Раніше Євген Комаровський розкрив секрети талої води. На своїй сторінці в соцмережах педіатр написав, що ніодно жива істота на Землі не п’є кип’ячену воду в звичайних умовах. Та й талу час від часу п’ють лише невелика кількість представників фауни.

Комаровский

Умер знаменитый украинец: его знал весь мир

Євген Комаровський поділився, що поїти дитину будь-якого віку найкраще негазованою некип’яченою водою нейтрального смаку. Так краще уникати солоних напоїв. Батькам потрібно подбати про безпеку води для дитини. В цьому випадку оптімальнийм вибором стане бутильована «мінералка».

«Розмови про жахливу (особливої) корисності талої води — це за великим рахунком« скамійкового брудні» (тобто ті, про що неспеціалісти кажуть, сидячи перед під’їздом на лавках). До медичній науці рекомендації по використанню виключно талої води ніякого відношення не мають», — заявив доктор Євген Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський розкрив батькам правду про сучасних дітей: навмисно створюють ілюзію.

Як повідомляла Politeka, Комаровський розповів, про які хвороби сигналізує сон.

Також Politeka писала, що Комаровський розкрив правду про необхідність вакцинації : «Так це не працює».