Армаде российских ракетных катеров противостоят лишь несколько украинских военных кораблей

Росія стискає кільце навколо Азовського моря. За два місяці в акваторію доставлено 18 військових кораблів, затримані десятки українських судів. При цьому Київ закликає ввести санкції щодо російських портів у Чорному морі у відповідь на затримання Росією судів, які йдуть в українські порти.

Росія просто «віджимає» українську акваторію. Повільно і впевнено агресор закриває Керченську протоку — двері в Азовське море.

азовское море

«За нашими спостереженнями окуповуються в подальшому наші газові родовища. Вже вишки до нашого острова Зміїний на дві милі стали ближче. Щодо ситуації, яка зараз розвивається в Азовському морі, нами зафіксовано практично 116 затримань руху суден», — повідомив Ігор Воронченко, командувач ВМС України .

Якщо в довоєнні часи затримка суден на перевірку ніколи не тривала більше двох годин, то зараз вона може затягнутися на більш трьох діб, що призводить до дуже серйозних збитків.

До будівництва Кримського моста в Маріуполі була сила-силенна кораблів. Вони стояли в черзі, щоб пришвартуватися. Але зараз вони стоять у черзі біля Керченської протоки. Це стосується тільки тих кораблів, які направляються в Україну або виходять з українських портів.

Для охорони Кримського моста нагнали кораблі. З Каспію в Азов прийшли ракетні кораблі, які обстрілювали сирійську опозицію крилатими ракетами. Цією армаді на Азові протистоїть лише Маріупольський загін морської охорони в складі Об’єднаних Сил з двох легких кораблів, півтора десятка катерів з кулеметами проти ракет.

Военные, вертолеты, корабль, море

І ситуація вкрай серйозна. В Україні буквально викрадають море.

Загострення на морських рубежах збіглося зі спробою прориву на суші. По селу Водяне за лічені години поклали більше ста снарядів, що схоже на артпідготовку перед проривом. Крім того, вперше була помічена диверсійно-розвідувальна група ворога. Зазвичай розвідку проводять перед настанням.

Срочно: Наев обратился с заявлением об окончании боевых действий

Однак, якщо тут почнеться пекло, то не завтра. Переконливий сигнал росіянам «вгамуватися» зараз знаходиться в Одесі — американський есмінець «Портер». Той самий, який навесні обстріляв російську авіабазу в Сирії «Томагавками». Разом з флагманом американського Шостого флоту «Портер» бере участь в навчаннях Sea Breeze. На жаль, через тиждень обидва заокеанських гостя покинуть українські води.

Нагадаємо, у Держдумі Росії пригрозили “закрутити гайки” Україна і закрити повітряний простір над Азовським морем.

З такою заявою виступив “депутат” від анексованого Криму Руслан Бальбек, заявивши, що ніякі санкції України проти російських портів окупантам не страшні.

Раніше Politeka повідомляла, що нардепи від «Об’єднання «Самопоміч »направили Порошенко термінове звернення через події на Азовському морі.

Депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко повідомив, що в зверненні міститься вимога до президента Петра Порошенко і міністра оборони Степана Полторака негайно подати до парламенту проект закону про денонсацію Угоди між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

Источник: ТСН