Прокуратура АР Крим, яка діє незважаючи на окупацію, відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном на півострові екс-нардепом і сепаратистом Олегом Царьовим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

«Під час моніторингу інтернет-ресурсів виявлено інформацію про те, що кілька товариств після тимчасової окупації Російською Федерацією території Автономної республіки Крим незаконно заволоділи майном і будівлями однієї з найбільших птахофабрик на півострові, а також санаторіями і пансіонатами, розташованими в Євпаторії, Алушті та Ялті», — йдеться в повідомленні.

»Что взбредет в голову бешеной собаке – неизвестно. Мы не можем предугадать планов Путина»

Справу Царьова розглядають за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. У прокуратурі додали, що зазначені дії завдали державі значних матеріальних збитків. За вчинення подібного злочину передбачено покарання — позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна.

Матеріали передали до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

Нагадаємо, сім’я Царьова отримала від Росії будівлю дитячого санаторію «Ай-Тодор» в окупованому Криму. Також повідомлялося, що дружина Царьова отримала в окупованому Криму птахофабрику.

Як писала Politeka, в Маріуполі виявили затятих педагогів-шанувальників Царьова і Путіна, які вчать дітей у школах.