Стало відомо про продовження скандалу зі знищенням «ікон Революції» в Києві

Зокрема, генеральної прокурор Юрій Луценко заявив, що підприємців з магазину «Емпоріум», з фасаду якого стерли спадщину Майдану, чекає серйозна перевірка бізнесу.

В скандальном магазине с «наследием Майдана» придумали несуразную отговорку

«Бізнес вандалів з «Емпоріум» найближчим часом ретельно перевірять всі державні контролюючі органи», — заявив Луценко.

Таке рішення генпрокурора викликало в основному негативну реакцію громадськості, тому що вони впевнені, що таким чином генпрокурор перевищує своє службові повноваження і перетворюється на «неопшонку».

«Луценко зізнався, що контролюючі державні органи дійсно використовують для репресій. Просто в цей раз  «міліція з народом»», — йдеться в блозі Faina Kaplan.

А нардеп Сергій Лещенко вважає, що генпрокурор виявився таким же вандалом, як і власник магазину.

«Той зруйнував історичну пам’ять, цей — конституційні основи. У одного пшонка головного мозку, в іншого — пшонка владних повноважень. Один одного варті», — вважає політик.

Нагадаємо, власники елітного магазину «Емпоріум» на вулиці Грушевського розпорядилися стерти з фасаду знамениті патріотичні графіті «Ікони революції», які створили під час Революції гідності.

На думку керівництва магазину, малюнки не мали ніякої цінності. Хоча в Інституті національної пам’яті повідомляли, що малюнки мають статус пам’яток і охороняються законом.
Фотокореспондент Владислав Содель повідомляв, що ініціатор «знищення» графіті часів Майдану раніше промишляв рейдерством.

Активісти відповіли власникам магазину «Емпоріум» на Грушевського – протестуючі розбили скляні двері магазину, а також розписали вікна червоною фарбою. Крім того, біля входу склали і підпалили автомобільні шини.

Джерело: Politeka