Перед стінами Верховної Ради проходить мітинг власників авто з іноземною реєстрацією, які вимагають змінити правила розмитнення автомобілів

Автомобілі з номерними знаками європейських країн перекрили рух вулицею Грушевського від Європейської площі до стін Верховної Ради. Власники автомобілів з литовськими, польськими та естонськими номерами вимагають від парламенту змінити правил розмитнення та реєстрації авто.

У Верховній Раді сьогодні питання зміни правил не буде розглядатися. Втім нардеп Остап Єднак у себе на сторінці у Facebook висловив своє ставлення до проблеми. За даними Єднака, лише в цьому році було завезено близько 160тис авто з іноземною реєстрацією. Таким чином повз бюджет пройшло біля 4 млрд грн.

«В кінці минулого року було зареєстровано законопроект 5567 щодо врегулювання даної проблеми, де я також співавтор. Фракціям слід його обговорити та прийняти рішення, яке захистить автовласників та забезпечить надходження в бюджет», — додав він.

Нардеп також додав, що через пробку йому довелося добиратися на роботу громадським транспортом. Своїм колегам він порадив робити так само.

Як раніше писала Politeka, під Верховною Радою 6 вересня планувалася стотисячна акція за доступне розмитнення авто.

Нагадаємо, в Україні існує ряд обмежень, які регулюють використання нерозмитнених авто на території країни.

Фото: espreso.tv

Джерело: Politeka