Кількість постраждалих в результаті жахливої ДТП за участю легковика, маршрутки і автобуса, яка сталася вранці 17 квітня в Кривому Розі, збільшилася

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровського обласного управління Нацполіціі України.

«Ця ДТП сталоая близько шостої ранку на перетині вулиць Металургів і Героїв АТО. На перехресті зіткнулися автомобіль Mazda, маршрутний мікроавтобус і автобус, що перевозив співробітників одного з підприємств Кривого Рогу. За попередніми даними, в результаті аварії загинули 8 чоловік, ще понад 18 було доставлено до лікарні. Четверо з них перебувають в дуже важкому стані», — сказали в поліції Дніпропетровщини.

Водночас місцеві видання з посиланням на свої джерела повідомляють, що ще двоє постраждалих в результаті цієї страшної аварії померли в лікарні.

За словами очевидців смертельного події, рано вранці світлофори на перехресті ще не працювали, а лише блимали жовтим сигналом, що означає увагу.

Проте водій Mazda, виїжджаючи з другорядної дороги, не пропустив маршрутку. Після зіткнення легковик розвернуло, а мікроавтобус відкинуло на зустрічну смугу, де в цей час їхав автобус з працівниками підприємства «АрселорМіттал».

В результаті лобового зіткнення передню частину маршрутки практично розплющило, а автобус вилетів з дороги і врізався в дерево.

Чи так це було насправді, ще належить з’ясувати слідчим в рамках відкритого кримінального провадження за статтею Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортним засобом, що призвело до загибелі декількох людей».

Якщо вину водія буде доведено, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

«69-річного водій Mazda затримано. З ним ведуться слідчі дії», — сказали в Нацполіціі Дніпропетровщини.

Поки що правоохоронці встановлюють обставини трагедії, міська влада намагається всіляко допомогти постраждалим.

За інформацією прес-служби Криворізького міськвиконкому, для надання допомоги потерпілим залучені кращі медичні фахівці, а лікарні забезпечені необхідними ліками. Також місто планує допомогти сім’ям жертв аварії.

«Мер міста висловив співчуття рідним і близьким загиблих. За його розпорядженням 18 квітня в Кривому Розі оголошено жалобу за загиблими в ДТП», — додали в прес-службі.

Як повідомляється, в результаті ДТП 8 людей загинули, 19 — постраждали. Десятки городян несуть до місця ДТП квіти.

Офіційно поліція Кривого Рогу повідомляє про 19 постраждалих, яким надали допомогу в медустанові.

Крім того, ще чотири людини знаходяться на амбулаторному лікуванні, 15 — залишаються на стаціонарному лікуванні.

Також Криворізький відділ поліції повідомляє про 8 загиблих. З них 6 осіб вже пізнані, родичі сповіщені.

Кримінальну справу порушено за частиною 3 статті 286 КК України.

Нагадаємо, як раніше писала Politeka, 17 квітня рано вранці в Кривому Розі зіткнулися маршрутка, легковик і автобус, що перевозив співробітників компанії «АрселорМіттал» В результаті аварії на місці загинули семеро людей, і не менше 12 — постраждали.

Джерело: перший Криворізький, Politeka