Сотрудники СБУ задержали на Донбассе боевика, бывшего «команира взвода»

В Луганской области сотрудники Службы безопасности Украины (СБУ) задержали бывшего «командира взвода» незаконных вооруженных формирований «ЛНР».

Как установили правоохранители, житель Северодонецка в 2014 году присоединился к незаконным вооруженным формированиям. Вооруженный гранатометом и ручным пулеметом Калашникова, он был среди нападавших на Луганский пограничный отряд и воинскую часть Национальной гвардии Украины. Об этом сообщили в пресс-центре СБУ.

«Находясь на «должности командира взвода» бандгруппировки, злоумышленник руководил боевиками на незаконных блокпостах в районе поселка Металлист и в окрестностях Луганска», — отметили в СБ Украины.

Оперативники провели спецоперацию по задержанию боевика в Северодонецке, куда он приехал по личным делам. Как отметили в СБУ, задержанному объявлено о подозрении по факту создания незаконных вооруженных формирований и участия в нападении на воинскую часть (ч. 4 ст. 260) Уголовного кодекса Украины. Боевик находится под стражей.

СБУ

Раніше була затримана низка терористів, які працювали на Росію.

Співробітники СБУ протягом липня припинили у п’ятьох областях країни діяльність одинадцятьох адміністраторів у соцмережах. Як повідомили у прес-службі відомства, правопорушники розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.

Исчезновение Ани Лорак: отец певицы нарушил молчание, «как противно»

«Під час реалізації комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки країни співробітники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки та обласних управлінь СБ України виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж для шкоди державній безпеці нашої країни», – йдеться у повідомленні.

Оперативні працівники СБУ задокументували протиправну діяльність шести мешканців Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

Нагадаємо, Генпрокуратура відмовилася визнати терактом вибух в центрі Києва.

Як повідомляла Politeka, терористи влаштували кривавий теракт на півдні країни.

Також Politeka писала, що на Донбасі показали кошмар бойовиків.