На полігоні Гончарівське на Чернігівщині військові протестували розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який здатний точно вражати цілі

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, який високо відзначив бойові якості безпілотника.

«Сокіл» складається з однієї розвідувальної і трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії»- зазначив Турчинов.

 

Секретар РНБО зазначив, що тестування безпілотника відбувалися в надзвичайно складних метеоумовах, коли пориви вітру досягали 14-17 метрів в секунду. «Не дивлячись на ці проблеми, практично всі завдання, які були поставлені, — виконані, цілі — вражені», — зазначив він.

 

 
 

Секретар РНБО повідомив, що цей безпілотник — «продукт успішної кооперації українського підприємства» Чезара «з польськими партнерами».

«Випробування пройшли успішно і продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок — поставити їх на озброєння і ефективно використовувати в бойових умовах», — сказав він.

Секретар РНБО після наради з виробниками та військовими також анонсував, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування і з більш потужними бойовими характеристиками».

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що одним з важливих питань фінансування сектора безпеки і оборони буде «збільшення грошового забезпечення військовослужбовців».  У пріоритеті також буде реалізація державної політики в сфері кібербезпеки.

Джерело: Politeka