Американські вчені розповіли про людей, які пережили смерть

Вчені Нью-Йоркського університету, на чолі з директором з досліджень інтенсивної терапії і реанімації Медичної школи Семом Парнія, вивчили історії реанімованих пацієнтів американських і європейських клінік.

Під час першої фази смерті, на момент зупинки серця, в мозок не надходить кров. Останній орган незабаром перестає функціонувати. Однак, проаналізувавши матеріали, вчені з’ясували, що хворі, в ході клінічної смерті все чули та бачили. Такі пацієнти знають, коли оголосили про їх смерть. Медики, які зіткнулися з подібними випадками, були приголомшені адже технічно мертві хворі могли згадати усі деталі.

Зараз вчені шукають більш точні методи моніторингу мозку і поліпшення якості реанімації, щоб запобігати травмам цього органу під час перезапуску сердця.

Звісно, пацієнти, які перенесли клінічну смерть, не отримують надздібності, як в американських фільмах і серіалах. Проте пережите дає нові погляди на життя. З того дня люди більше готові безкорисливо допомагати іншим, не зважаючи на свої інтереси. У них з’являється новий сенс життя.

Відзначемо, що нещодавні дослідження показали — тварини також відчувають сплеск активності мозку через кілька хвилин після смерті.

Нагадаємо, фахівці Копенгагенського університету (Данія) з’ясували, що нестача фолієвої кислоти (В9) може привести до онкозахворювань. За їх словами, в результаті нестачі цього вітаміну порушується процес поділу клітин.

витамины, здоровье

До речі, фолієва кислота корисна вагітним, її виписують, щоб запобігти патології розвитку плода. В9 не виробляється організмом, тому його запаси поповнюються шляхом прийому їжі і таблетованих препаратов. Якщо є недолік фолієвої кислоти, то слід їсти свинину і яловичину, тунець і лосось, курячі м’ясо і яйця, сир і твердий сир, огірки і банани, та багато іншого.

Підкреслимо, за останніми даними, надлишок цього вітаміну також призводить до раку. Тому потрібно приймати фолієву кислоту тільки за призначенням лікаря.

Напомнім, вчені розкрили таємницю Стародавнього Риму, яка загрожує всьому міру.

Також Politeka писала, що вчені попередили про наближення катастрофи, яка знищить Росію.